Ünnepi Könyvhét Fábián Jankával, könyvturkálóval, helyi szerzők dedikálásával

há • 2022. június 07., kedd •
A könyvet, az olvasást, a magyar szerzőket és úgy általában a kultúra szeretetét ünnepli a Berzsenyi Dániel Könyvtár pénteken, és ugyanerre buzdítja a szombathelyieket is. Ehhez akár be sem kell menni a könyvtárépületbe, elég, ha valaki az előtte lévő térre, a dr. Antall József térre kisétál, mert a legtöbb program itt zajlik majd június 10-én délután.
Ünnepi Könyvhét Fábián Jankával, könyvturkálóval, helyi szerzők dedikálásával

Az Ünnepi Könyvhét történéseit dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató ismertette a legutóbbi civil sajtóreggelin, ahol kiderült, hogy már a napokban több író-olvasó találkozót rendeznek. Június 7-én, kedden Bankó-Erdősi Viktóriával és Fülöp Valentinával beszélgethetnek és dedikáltathatnak az érdeklődők, 8-án, szerdán pedig kettős könyvbemutató lesz (Tóth Csaba, Lőrincz Zoltán), amit Fűzfa Balázs moderál. Csütörtökön, 9-én egy kiállítás nyílik Pernyész Dóra meseíró, illusztrátor munkáiból, de a legtöbb program pénteken, 10-én várja a szombathelyieket. - Szeretnénk megtölteni a könyvtár előtti teret, ahol a délután 1 órától este 8-ig zajló rendezvényekkel a kortárs magyar irodalomra igyekszünk ráirányítani a figyelmet - fogalmazott az igazgató.

Elmondta, hogy a Líra, a Szülőföld, a BKL és a Magyar Nyugat kiadó jóvoltából lesz könyvárusítás, több dedikálás, de énekel a Paragvári iskola kórusa, és pünkösdölő előadást tart a Brenner iskola csoportja is. További zenés, bábos szórakoztató produkciók után Fábián Janka lesz a könyvtár vendége, vele beszélget az intézmény munkatársa, este pedig a város fúvószenekarának előadása zárja a napot. Délután több dedikálás zajlik majd, Katona Beátával, Döme Zsuzsával, Szenkovits Péterrel lehet találkozni.

közösség

további frisss

lap tetejére