Újraélesztés a bíróságon

SzR-HE • 2015. november 06., péntek •
Szombathely, a Segítés városa program részeként immár második alkalommal vettek részt újraélesztési tanfolyamon a szombathelyi törvényszék munkatársai.
Újraélesztés a bíróságon

Naponta hetven ember hal meg keringés leállás miatt, ezért is rendkívül fontos, hogy minél többen elsajátítsuk az újraélesztés fogásait. Hiszen, ha ,,csak” egy ember megmenthető a megszerzett tudás által, akkor már megérte a tanfolyamon részt venni – ez a szombathelyi törvényszéken megrendezett csütörtöki képzésen hangzott el. 


Andor Szabolcs, a szombathelyi törvényszék elnöke honlapunknak – Puskás Tivadar polgármester jelenlétében – a helyszínen elmondta, hogy örömmel csatlakoztak a kollégák a programhoz, hiszen adott esetben ők is segíteni szeretnének embertársaikon.

A törvényszéken különösen fontos, hogy értsünk az újraélesztéshez, hiszen a bíróságra érkező emberek feszültek, stresszesek, konfliktusokkal terheltek. Amennyiben keringés leállás, vagy bármely más egészségügyi probléma előáll, úgy az első egészségügyi szakszemélyzet megérkezéséig kollégáink is szeretnének határozottan fellépni – tette hozzá Andor Szabolcs.   

A csütörtökön teljesített elméleti és gyakorlati képzéssel a szombathelyi törvényszéken, illetve a szombathelyi járásbíróságon dolgozók közel fele sajátította már el az újraélesztési ismeretek alapjait. A program hamarosan folytatódik.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére