Újra a rezsicsökkentést támadja Márki-Zay Péter

• 2021. november 30., kedd •
Bár a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint is segítetett a választóknak a Fidesz-kormány rezsicsökkentése, szerinte „hatalmas átvágás”.
Újra a rezsicsökkentést támadja Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter közösségi oldalára feltöltött videójában ismételten elmondta: szerinte egy „okos, fenntartható rezsicsökkentésre van szükség”. Mint fogalmazott:

több helyen is elmondtam, hogy egy hatalmas átvágás a Fidesz-féle rezsicsökkentés”, amely [...] húsz százalékot spórolt meg önöknek”.

Amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük”

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: Dömötör Csaba közösségi oldalán osztott meg egy videórészletet Márki-Zay Péterről, amelyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszél, hogy szerinte a migrációval „meg lehet nyerni egy választást mindaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük.”

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban az ellenzéki miniszterelnök úgy fogalmazott:

amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni”.

„A rezsicsökkentés népbutítás”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentés kapcsán a fentieken túl is többször kifejtette: nem ért egyet az Orbán-kormány álláspontjával. Mint arról lapunk is beszámolt, legutóbb épp népbutításnak titulálta a rezsicsökkentést. Mint fogalmazott: szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”.

Márki-Zay Péter legutóbbi, fent idézett kijelentéseit az alábbi videó első percében hallgathatja vissza:
 

Nyitókép: Facebook
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére