Újjáéledő közösség: Együtt várták a Mikulást a keleti városrészen élő gyerekek

há • 2022. december 07., szerda •
Alig egy éve vette át Németh Krisztián a korábban inaktív Keleti Városrész Polgári Érdekvédő Egyesület vezetését, máris több programot hozott tető alá ez idő alatt. Nem volt könnyű dolga, mert sem anyagi forrásokban nem dúskálnak, sem a környéken élők nem számoltak velük - idáig. A hétvégén Mikulás-ünnepséget szerveztek.
Újjáéledő közösség: Együtt várták a Mikulást a keleti városrészen élő gyerekek

- Karácsonyhoz közeledve szerettük volna meglepni a városrész kisgyermekeit, és mivel jó kapcsolatot ápolunk a Nyitra utcai iskolával, a helyszín is adott volt. 55 csomagot tudtunk a Mikulás segítségével kiosztani vasárnap, a gyerekek édességet és gyümölcsöt kaptak, de kézműves foglalkozásokat is szerveztünk számukra. Volt csillámtetoválás, Kőszegi-Arbeiter Anita jóvoltából mesemondás, arcfestés is, és fellépett a West Dance tánccsoport, összesen 160-an voltunk a családi napon - sorolta a programot az elnök, aki elmondta: szeretnének újra közösséget kovácsolni a keleti városrészen, amire nagy az igény.

Nem ez volt az egyetlen rendezvénye a szervezetnek az új vezetés munkába állása óta. - Februárban a kolbásztöltő fesztivál volt az első programunk, amelyből hagyományt szeretnénk teremteni, tehát jövőre újra megszervezzük. Nagyon jó visszajelzések érkeztek a lakosság részéről, úgy érezzük, hogy komoly igény van az egyesületre - jegyezte meg Németh Krisztián.

Megtudtuk, a Pick-telep, a Bébic-telep és az Éhen Gyula-lakótelep közösségét szeretné összefogni a civil szervezet, amely célul tűzte ki elérni, hogy az itt élők ne csak a problémákat lássák meg szűkebb lakóhelyükben, a keleti városrészben, hanem vegyék észre a szépséget, legyenek összetartó közösség, éljék meg az ünnepeket.

Fotók: László NorbertTOP

közösség

további frisss

lap tetejére