Újabb munkahelyeket teremt Szombathelyen a Schaeffler

• 2021. június 16., szerda •
Az elektromobilitással és Ipar 4.0-val kapcsolatos projektekkel nyit a jövő felé a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. Az átadás előtt álló új szombathelyi üzemébe már megkezdődött a toborzás. Első lépésben több mint 200 új munkatársat várnak kutatási és fejlesztési, valamint egyéb operatív, e-mobilitásra épülő gyártási folyamataikhoz.
Újabb munkahelyeket teremt Szombathelyen a Schaeffler

Szombathely legnagyobb vállalata az előzetes terveknek megfelelően, lépcsőzetesen felépülő toborzás során az e-mobilitás, az intelligens mobilitás, a digitalizálás, valamint a digitális gyártástervezés és az informatika területén is kínál majd pozíciókat. Ezenfelül számos kékgalléros munkakörbe is várják azok jelentkezését, akik a legújabb technológiákkal dolgoznának autóipari területen.

Vonzó munkáltató növekvő munkaerőigénnyel

„Rendkívül mozgalmas és kihívásokkal teli időszak ez számunkra, a jelenben már gőzerővel építjük jövőnket. Az autóipar átalakul, ezzel együtt pedig az immár 24 éves múltra visszatekintő, 3300 főt foglalkoztató szombathelyi vállalatunk is új korszakba lép, amire évek óta tudatosan és folyamatosan készítjük fel a közösségünket és folyamatainkat egyaránt. Munkavállalóink felé a közelmúltban már több új projektet bejelentettünk, és számos további bejelentés áll a küszöbön, melyekkel hamarosan a munkaerőpiacon is megjelenünk. Emellett a változás zászlóshajójaként az ősz folyamán – szintén Szombathelyen – zöldmezős beruházásként kerül átadásra a harmadik magyarországi Schaeffler üzem, és az ennek részeként épülő második kutatás-fejlesztési központunk, amivel – a jelenlegi termelési portfólió megtartása mellett – a Schaeffler Magyarországon is nyit az elektromobilitás felé. Stratégiánk mentén továbbra is szigorúan hosszú távra építkezünk, így a foglalkoztatást tekintve is a már bevált úton járunk, azaz kizárólag saját állományú, határozatlan szerződéssel bíró munkatársakra támaszkodunk, akik a vállalat legnagyobb értékei. Juttatási csomagunk is a munkavállalói igények alapján kerül kiegészítésre július 1-től érvényesen egy új, nagyszerű programmal, melynek keretein belül átfogó és széleskörű, privát egészségügyi/magánklinikai szolgáltatásokat teszünk elérhetővé minden munkavállalónk számára. Szerettünk volna egy olyan dolgot adni, mellyel lehetőségünk van megköszönni munkavállalóinknak a pandémia alatti elkötelezettségét és kitartását” – emeli ki Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR Igazgatója.

Pályakezdő és tapasztalt tehetségeket várnak

1996-os megalakulása óta a Schaeffler Savaria Kft. munkavállalóinak száma a harmincszorosára nőtt. 2021 december végén mintegy 3300 fő dolgozott az autóipari beszállítónál. A vállalat folyamatosan fejlődik, és a terveikhez további létszámnövekedés szükséges.

A világon minden tizedik új autóban a Schaeffler Savaria Kft. által gyártott kuplung vagy lendkerék található, ezek a termékek jelentik a vállalat fő profilját. 2019-ben jelentette be a Schaffler Csoport egy új létesítmény létrehozását Szombathelyen, amely az elektromos autók komponenseinek gyártására specializálódik.

„A jelenleg zajló digitális átalakulás a termékekre és a munkahelyi kultúrára is hatással van, további készségeket és bizonyos esetekben újfajta gondolkodásmódot képviselő munkavállalókat igényel. Az e-mobilitással egy új korszakba lépünk. A különböző generációk továbbra is együttműködhetnek egymással és tudást cserélhetnek, ebben a legmodernebb technológiai megoldások is támogatják őket. Minden korosztálynak alkalmazkodnia szükséges a változásokhoz. Ezért egyrészről fontos az új kollégák alkalmazása, másrészről jelenlegi munkatársaink továbbképzése is lényeges” - hangsúlyozza Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője. Hozzáteszi, „a fiatal generáció már más módszerekkel - akár formális oktatás nélkül is - foglalkozik olyan témákkal, mint a digitalizáció. Olyan emberekre van szükségünk, akik tudásukat és szakértelmüket az analóg és a digitális világban egyaránt tudják hasznosítani” - zárja Szigeti Tibor.

A vállalat szakképzéssel és egyetemi hallgatók duális képzésével is foglalkozik, amelyek keretében kiemelt jelentőségűek a legújabb technológiák és a digitális-elektronikus témák. A Schaeffler Savaria Kft. Tréning Csoportja számos belső képzést is kínál: egyebek mellett a folyamatok optimalizálásáról, a lean gyártás témájáról és a Creo 3D tervezési rendszer kapcsán is.


Forrás: autopro.hu
Kép: Schaeffler

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére