Újabb késelés Németországban, egy ember meghalt

index.hu • 2021. július 05., hétfő •
Halálos késelés történt vasárnap este a németországi Greven településének menekült- és hajléktalanszállásán – közölte hétfőn a münsteri ügyészség és a rendőrség.
Újabb késelés Németországban, egy ember meghalt

A halálos áldozat a létesítmény egyik 35 éves lakója volt, illetve egy 43 éves férfi súlyosan megsebesült. A feltételezett elkövető, egy 25 éves afgán férfi elmenekült a helyszínről, őt később egy közeli mezőn fogták el, a hatóságok tájékoztatása szerint nem tanúsított ellenállást – írja az MTI. A tettes keresésére indított akcióban helikoptert is bevetettek.

Az illetékes főügyész beszámolója szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a greveni menekültszálláson.

Menekültkérelmét elutasították, de megtűrték az országban. A tett elkövetésének idején feltehetőleg alkohol és kábítószer befolyása alatt állt

– olvasható a közleményben. Az ügyész szerint a halálos áldozat azerbajdzsáni, míg a súlyos sérült német állampolgár.

A gyanúsított értesülések szerint vitába keveredett a 43 éves német férfivel, aki szintén a menekülteknek és hajléktalanoknak kialakított szálláson élt. Az azerbajdzsáni férfi közbe próbált lépni. Egyelőre nem világos, mi váltotta ki az összeszólalkozást.

Egyes beszámolók szerint a 25 éves támadó állítólag azt kiabálta, hogy „Allahu akbar!” Rendőrségi közlés szerint mindazonáltal egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorista hátterű cselekmény történt volna – írják.

Kép: DPA, picturedesk.com

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére