Újabb hidegfront érkezik, elázik az ország

• 2022. december 06., kedd •
Kedden Magyarország több részén várható eső és havas eső, de veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A nappali csúcshőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.
Újabb hidegfront érkezik, elázik az ország

Kedden a nap első felében többfelé eshet az eső, a magasabb hegycsúcsainkon pedig havas eső, havazás is kialakulhat, majd délután már csak a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk esőre, a magasabban fekvő tájakon havas esőre. Eközben nyugat felől többfelé felszakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Több tájegységünkön élénk, néhol akár erős is lehet a nyugati-északnyugati szél. 

HAJNALBAN MÍNUSZ 1 ÉS PLUSZ 5, NAPKÖZBEN 2 ÉS 9 FOK KÖZÖTT ALAKUL A HŐMÉRSÉKLET.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Magyarország területén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható kedden. Nem lesz érvényben sem figyelmeztetés, sem riasztás erre a napra. 

Hidegfront érkezik

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden hidegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élőknél pedig fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is előfordulhat.

A nyirkos, csapadékos időben felerősödhetnek a kopásos, valamint a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére