Újabb esők jönnek, nyugaton hó is lesz

koponyeg.hu • 2021. november 27., szombat •
Ma (szombaton) erősen felhős, borult az ég. Egész nap lehet csapadék, de napközben átmenetileg felszakadozik a felhőzet, ám estétől délnyugat felől újabb esők lehetnek. Az előttünk álló napokban bármikor eshet az eső, a havas eső és a hó.
Újabb esők jönnek, nyugaton hó is lesz

Szombaton az Alpokalján lesz a leghidegebb, itt csak +1, +2 fok várható, máshol 3-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap marad a borongós idő, miközben nyugat felől újabb csapadéksáv érkezik, ezért egyre többfelé ered el az eső. Eleinte a DK-i, majd később az ÉNy-i szél élénkül meg. 4 és 11 fok között változik a csúcsérték.

Hétfőn reggelig szórványosan lehet egyre inkább szilárd halmazállapotú csapadék: havas eső, hó. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de délután is még lehetnek hózáporok, jégdara záporok. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet - télies időnk lesz.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan lehet havas eső, majd estefelé az északi tájakon tartósabb csapadék is: nagyrészt havas eső, de a hegyekben havazhat. A kezdetben még viharos ÉNy-i szél DNy-ira fordul és mérséklődik. Reggel -3, délután +3°C körül valószínű a hőmérséklet.

Szerdán borultságig növekszik ismét a felhőzet, és sokfelé várható csapadék: eleinte hó, majd havas eső, eső. +5, +6 fok köré enyhül az idő. A délnyugati szél élénk marad.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére