Új vezetőedzőjével kezdte meg a felkészülést a Hali futballcsapata

frisss.hu • 2021. június 15., kedd •
Hétfőn és kedden orvosi vizsgálatok szerepelnek a programban, szerdán pedig következik az első edzés, melyet már Németh Szabolcs tart meg az NB II-es gárda labdarúgóinak. A részletekről az új vezetőedzőt kérdeztük.
Új vezetőedzőjével kezdte meg a felkészülést a Hali futballcsapata

Milyen érzésekkel, gondolatokkal indult el a felkészülés első napjára?

Nagyon izgatottam vártam ezt a napot. Kifejezetten bizakodó vagyok, szeretnék olyan jó közösséget kialakítani, ami a záloga lehet a későbbi látványos játéknak.

Mennyire lehet az Ön számára előny, hogy az Illés Akadémiáról érkezve lényegében a jelenlegi felnőtt keret felét jól ismeri?

Ez az előny szerintem kölcsönös, mivel tudjuk, hogy a másiktól mire számíthatunk. Én tisztában vagyok azzal, hogy mit várhatok a srácoktól, kivel szemben milyen elvárásaim lehetnek. Ők pedig ismerik a módszereimet, a labdarúgással kapcsolatos elképzeléseimet.

Az elmúlt szezonban a Haladás volt az egyik olyan csapat, aminél a legtöbb időt töltötték a pályán a fiatalok. Ez így lesz ezt követően is?

Szeretném, de azért a helyes arányt meg kell találni. Csak fiatalokkal nem lehetnénk sikeresek.

ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY MINDIG AZOKNAK KELL MAJD PÁLYÁRA LÉPNIÜK, AKIKKEL AZ ADOTT MÉRKŐZÉSEN BE TUDJUK GYŰJTENI A HÁROM PONTOT.

Ha már a pontokról van szó, milyen helyezést szeretne elérni a Haladással a bajnokságban?

Én az első nyolc közé kerülést mindenképpen reálisnak tartom. Ha fejben elhisszük, hogy jó eredményre vagyunk képesek, és a hétköznapokba is beletesszük a megfelelő munkát, akkor sikeresek lehetünk. Úgy tudunk szerepelni, ahogy a szurkolóink is elvárják tőlünk. De

A DRUKKEREINKET ARRA KÉREM, HOGY AZ ELEJÉN LEGYENEK TÜRELMESEK.

Idő kell ahhoz, hogy lényegében egy új csapatot formáljunk. Bízom abban, hogy egy szerethető gárdát sikerül kialakítanunk és ismét olyan hangulat lesz a stadionban, hogy öröm lesz oda kilátogatni. 

Addig azonban még egy héthetes felkészülés vár Önre és a csapatra. Mi lesz a konkrét program?

Hétfőn és kedden orvosi, illetve laboratóriumi felmérések, tesztek várnak a játékosokra. Szerdán tartjuk majd az első közös edzést. Naponta egy, avagy két foglalkozást tartunk, de természetesen felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban.

Hány játékos kezdte meg a felkészülést és milyen változások várhatóak a keretben?

A vizsgálatokon 23 labdarúgónk vesz részt, de a keret még az átalakulás fázisában van. Folyamatosan jönnek majd próbajátékosok és természetesen lesznek még távozók is.

LÉNYEGÉBEN VALAMENNYI CSAPATRÉSZT SZERETNÉNK MEGERŐSÍTENI.

Úgy gondolom, hogy 22 mezőnyjátékossal és 3 kapussal vágunk majd neki augusztus elején a bajnokságnak.


Fotó: Unger Tamás / vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére