Új tábla a tóparton: élt egy napot

há • 2021. július 29., csütörtök •
Táblával jelölték meg a frissen kialakított horgászparkolót a Lukácsháza és Kőszeg közötti Abért-tó partján, de az rögtön zavarni kezdett valakit. Az első éjszaka kidöntötték az oszlopot, és tönkretették a kiírást. Mire jó ez?
Új tábla a tóparton: élt egy napot

Tehetnénk fel a költői kérdést, és talán kár is megfontoltságot keresni az ügyben. A tavat és környékét fejlesztő Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke sem biztos benne, hogy az egyszerű rosszakarat, a horgászokkal szembeni ellenszenv vagy a sok alkohol hibáztatható a rongálásért. - Egy TOP-forrásból, bruttó 21 millió forint értékben végrehajtott fejlesztés első részeként alakítottunk ki pihenőrészt, padokat, horgászparkolót az Abért-tónál, a beruházás egy turisztikai fejlesztés része. A munka egyik utolsó fázisaként kikerült a tábla hétfőn, de kedden már ez a látvány fogadott bennünket.

Volt már rá példa, hogy hasonló rombolás után a horgásztársak ébersége vezetett nyomra, és került meg az elkövető

- mondta a Frisss.hu-nak Puskás Norbert. Kiderült, hogy kamerás megfigyelést is terveznek a helyszínen - ez a kidöntött táblán már jelezve is volt -, ami azonban még nem működött.

"Aki esetleg tudja, ki lehetett az elkövető, kérjük, jelezze. Nem értjük, kinek fájt, hogy több év után sikerült kialakítanunk 'magunknak' egy parkolót, és számos jóléti fejlesztést, de legyen boldog. Helyreállítjuk, és tovább fejlesztjük a vasi vizeket és környezetüket. Mi a normális emberekért és családtagjaikért  dolgozunk, ezért nem szegi kedvünket ilyen vandál cselekedet" - írta Facebook-oldalán a szervezet.

Az Abért-tónál végrehajtott fejlesztés egy nagyobb beruházás része: több mint 136 millió forintos támogatásból további három tó környéke szépül meg idén.

Képek: Facebook

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére