Új gépek segítik a hulladékgazdálkodást Szombathelyen

• 2020. február 24., hétfő •
Horváth Attila - fairplay módon - halkan ugyan, de jól érthetően megemlítette: a sikeres, 806 millió forint összértékű pályázatot az előző városvezetés nyújtotta be.
Új gépek segítik a hulladékgazdálkodást Szombathelyen

Félreértés ne essék, ennek a nyertes pályázatnak semmi köze a szövevényes keszekusza nemzeti hulladékgazdálkodási rendszerhez. A mai városházi sajtótájékoztatón bejelentett 806 millió forintnyi pályázati támogatás a szombathelyi hulladékgyűjtő és -kezelő géppark fejlesztését szolgálja, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium írt ki korábban. Az elnyert összegnek köszönhetően új hulladékszállító autók és tömörítő gépek beszerzésére nyílik lehetőség. Az új kukás autók már környezetkímélőek lesznek és kevesebbet fogyasztanak elődeiknél, míg az új tömörítők még kisebb kockákra tudják összepréselni a hulladékokat, ennélfogva kevesebb helyet foglalnak majd.


A sajtó kérdésére Horváth Attila alpolgármester elmondta, hogy a kormány is látja a nemzeti hulladékgazdálkodási céggel kapcsolatos problémákat, és a város ígéretet kapott ezek megoldására. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére