Tragikus csónakázás a Dunán: a jeges folyóba zuhant a Mohácsnál eltűnt családapa

• 2023. február 04., szombat •
Napokon át kutatták a Dunát a fiatal családapa, K. Gábor után. A férfi csónakkal vágott neki a folyónak, azonban onnan soha nem tért haza, ugyanis kiderült: a járművel egy uszadékfának ütközött, ő maga pedig a csónakból kirepülve a jeges folyóba zuhant.
Tragikus csónakázás a Dunán: a jeges folyóba zuhant a Mohácsnál eltűnt családapa

Csupán horgászni indult, de soha nem tért haza a Dunáról a fiatal családapa, K. Gábor. A férfi a Duna mohácsi szakaszán tűnt el, a magyar, szerb és a horvát hatóságok napokig keresték. A Mohácsi Újság megtudta, hogy K. Gábor vélhetően a csónakjából zuhant a jeges folyóba - írja a Ripost.

Természetesen a család azonnal riasztotta a hatóságokat, akik meg is találták a férfi sérült motoros csónakját a parton. Már ekkor is arra gyanakodtak, hogy vízi baleset történhetett:

- Névtábla alapján, a jármű tulajdonosa megállapításra került, akinek hozzátartozója nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal Mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára. Mivel a jármű tulajdonosa szokott helyén parkolt autójával és telefonján nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen 

– közölte a lappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság, akik nagy erővel el is kezdték a férfi felkutatását: drónnal, helikopterrel és kutyás csapatokkal eredtek a férfi után, emellett a szerb és a horvát hatóságok a folyó túlsó oldalán szálltak be a keresésbe. 

Azonban szerdán délután minden remény odaveszett: a férfi holttestére végül a vízben akadtak rá. A lap információi szerint sokkoló módon vesztette életét: 

csónakjával ugyanis vélhetően egy uszadékfának ütközött, amitől irányíthatatlanná vált, Gábor pedig egyenesen a jeges vízbe zuhant és elmerült a folyóban.

Ismerősei és barátai összeomlottak a tragédia hallatán:

- Felfoghatatlan ez az egész, az utolsó másodpercig reménykedtünk, hogy végül élve találnak rá. Gábor csodálatos ember volt, egy fantasztikus barátot és családapát vesztett vele a világ. Képtelenek vagyunk felfogni 

– mondta a férfi egyik gyászoló ismerőse. A Vízirendészeti Rendőrkapitányság a motorcsónakot szemle alá vette, víziközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, a baleset körülményeit pedig vizsgálják.

Forrás: ripost.hu
Fotó: Pexels (illusztráció)

közösség

további frisss

lap tetejére