Több mint valószínű, hogy pénteken leesik az első hó Vas megyében

• 2021. november 25., csütörtök •
Valamikor a délelőtti órákban kezdődik a halmazállapot váltás, ekkor a kezdeti esőt havas eső, havazás váltja fel.
Több mint valószínű, hogy pénteken leesik az első hó Vas megyében

Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét még a hét elején kérdeztük arról, hogy milyen időjárás vár ránk. Akkor elmondta lapunknak, hogy nagy valószínűséggel a hétvégén leesik az első hó Vas megyében. Ez úgy tűnik, hogy valóban bekövetkezik.

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos oldalán arról tájékoztatott, hogy pénteken mediterrán ciklon érkezik eleinte esővel, később havas esővel, a hegyekben és az ahhoz közel eső részeken havazással. Összességében jelentős mennyiségű csapadék esik a térségben, a modellek alapján 10-15 mm. A ciklon csapadéka pénteken hajnalban éri el a terület déli részét és halad észak felé. Kiterjedt csapadékhullás pénteken kora délelőtt kezdődik és péntek kora estig tart a modellképek alapján. Valamikor a délelőtti órákban kezdődik a halmazállapot váltás, ekkor a kezdeti esőt havas eső, havazás váltja fel.

A hőmérséklet 0 és +1 fok között alakul majd, emiatt a lehulló hó olvadni fog, vastagabb hótakaró a hegyekben alakul majd ki. Síkvidéken jellemzően 1-4 cm, a hegycsúcsokon 10-15 cm hó valószínű.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére