Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára! – a Fidesz sajtóközleménye

• 2021. július 16., péntek •
Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely frakcióvezetője megint hazudik.
Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára! – a Fidesz sajtóközleménye

Az állítja, hogy a Savaria Fórum falvakban történő kéretlen terjesztése, amely ellen a polgármesterek írásban tiltakoztak, idén 1,7 millió forintjába kerül „csak” a szombathelyi adófizetőknek.

Ezzel szemben a tények, amelyek a Szombathelyi Médiaközpont üzleti tervében is szerepelnek, amit a szombathelyi Közgyűlés is tárgyalt:

„a szeptember 1-től történő 45.000 példányos, 24 oldalas megjelenés mintegy 15,9 milliós többletkiadással jár ezen a költségsoron. Ebből 15,2 millió újságírói, nyomda, terjesztői, tördelői és egyéb díjak, 650.000 Ft tervezett közbeszerzési tanácsadói díj.”

A Szombathelyi Médiaközpont önkormányzattól kapott támogatása 63 millió forinttal emelkedik az eredeti üzleti tervhez képest. Ezzel a társaság önkormányzati támogatása 150 millió forintra nő, ami megközelíti a Puskás Tivadar polgármestersége alatt juttatott támogatás dupláját.

Jól látható, hogy az Éljen Szombathely frakció minél jobban próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant – azaz hogy miért is költ a propagandakiadvánnyá silányított Savaria Fórumra észszerűtlenül egyre többet –, annál inkább hazugságokba keveredik.

Továbbra is azt javasoljuk, hogy ezen összegeket inkább az utak, hidak karbantartására és javítására használják fel, ezzel szolgálnák a szombathelyiek érdekeit.

Több gőzt a gépre, kevesebbet a dudára!

 

Illés Károly
frakcióvezető
FIDESZ-KDNP frakció

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére