Tizenháromszor halt meg egy angol nő

frisss.hu • 2015. október 05., hétfő •
És még csak huszonnyolc éves.
Tizenháromszor halt meg egy angol nő

Rebecca Morris-Robertsnek igazán nem volt könnyű kamaszkora, hiszen édesapja mindenhova követte őt, nehogy komolyabb baja essen. A most huszonnyolc éves lány ugyanis egy egészen különleges betegséggel született, ami a szív és légzés hirtelen leállását okozza. Ezután megszűnik egy rövid időre az összes életfunkciója, majd magától feltámad.

A brit nő ennek következtében már tizenhárom alkalommal került a klinikai halál állapotába, amiből aztán pár perc után mindig felébredt, mintha semmi sem történt volna. „Tizenhat és huszonegy éves korom között minden orvos azt mondta, hogy kész drámakirálynő vagyok, mert azt hitték, hogy csak tettetem a dolgot” ­– mondta Rebecca. A lánynál egyetemista korában állapították meg a szívleállás okát.

A műtét után most pacemakerrel él, mert többek között el akarta kerülni, hogy az esküvőjén esetleg a frászt hozza a násznépre akkor, ha minden előjel nélkül összeesik, és meghal. A döntéséhez ezen kívül az is hozzájárult, hogy az orvosok figyelmeztették, hogy minden rosszulléttel 10%-kal csökkennek a túlélési esélyei. A lány most a szívbetegek jótékonysági szervezeténél dolgozik. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére