Tisztábban láthatják a világot - Felajánlás a mentőknek

sd • 2020. augusztus 11., kedd •
A Trend Optika Csoport országos szinten 50 mentőszolgálatot teljesítő szakembernek tette lehetővé és elérhetővé tisztán látást. Szombathelyen 30-an vehették igénybe a térítésmentes szolgáltatásokat.
Tisztábban láthatják a világot - Felajánlás a mentőknek

- Március-április fordulóján fogalmazódott meg az ötlet az Essilor Optika, a Luxottica és a Trend Optika összefogásaként, aminek az volt a lényege, hogy egy közös segítségnyújtás keretében próbáljuk támogatni a COVID elleni harc első frontvonalában szolgálatot teljesítő mentőket. Ennek keretében 50 dolgozónak ajánlottunk fel szemvizsgálatot és szemüvegkészítést, mindezt természetesen térítésmentesen. Kezdeményezésünket pozitív fogadtatás kísérte, amelynek során azok is pontos képet kaphattak az éles látás fogalmáról és lehetőségéről, akik eddig nem éltek vele - tájékoztatta lapunkat Nagyidai Zoltán, a Trend Optika Csoport tulajdonosa.

Köcse Tamás vezető mentőtiszt egy emlékplakettel és az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak a levelével mondott köszönetet Nagyidai Zoltánnak a felajánlásért, amelynek összértéke mintegy 7 millió forintra tehető.

- A Trend Optika felajánlása május elején érkezett, amelyben 30 Vas, 10 Győr-Moson-Sopron megyei és további 10 kecskeméti dolgozó részesülhetett. Azokat választottuk ki, akik tevékenységükkel, vagy szociális helyzetükből fakadóan erre leginkább rászorultak. Nagyon örülünk annak, hogy a gondos vizsgálatok mellett összességében 50 mentődolgozó láthatja tisztábban a világot, mindemellett természetesen ez az adomány munkánk minőségének javítását is szolgálja - mondta el érdeklődésünkre Köcse Tamás vezető mentőtiszt. Hozzátette: a COVID-járvány ideje alatt a sok-sok adomány pozitív hatással volt a mentőszolgálatot teljesítők mentális állapotára, segített feldolgozni a különféle eseteket, helyzeteket és segített felkészülni arra, hogy bármilyen beteggel is találkoztak, nem vonakodhattak, hiszen, amire szerződtek, azt teljesíteniük kellett bármi áron.  
- Kaptunk olyan adományokat is, amelyek a munkánkat még hatékonyabbá tették, ide tartoznak a védőfelszerelések, fertőtlenítők, de kaptunk járművet is. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, akik segítettek nekünk, hogy helyt tudjunk állni a járványidőszakban is - fogalmazott Köcse Tamás.

A Trend Optikának egyébként nem ez volt az első jótékony kezdeményezése. Tavaly előtt indították útjára például azt a segítségnyújtási kampányt, amelynek eredményeként a kőszegi és kecskeméti SOS Gyermekfalu dolgozóinak és lakóinak készítettek szemüvegeket. 

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére