Teltház várható év végén a szállodákban

frisss.hu, MTI • 2015. december 01., kedd •
Ha egy fővárosi vagy vidéki szállodában szeretne pihenni szilveszterkor, akkor siessen! Ugyanis már lefoglalták a szobákat az ünnepre, már csak néhány hely akad.
Teltház várható év végén a szállodákban

Több fővárosi hotel számolt be arról, hogy a foglalások száma várhatóan meghaladja a tavalyit. A karácsonyi ünnepek alatt ötven-hetven százalékos, karácsony és szilveszter között ennél magasabb foglaltságra, szilveszterkor pedig teltházra számítanak.

A vidéki szállodák esetében a foglaltság a karácsonyi napokban a wellness-, gyógy- és kastélyszállodákban hetven-nyolcvan százalék között alakul majd. Karácsony és szilveszter között hasonlóan erős foglaltság várható, a szilveszter körüli három-négy napban pedig teltház lesz.

A fővárosi szállodákban a vendégek összetétele decemberben megfelel az éves átlagnak, azaz nagyjából kilencven százalék a külföldiek, tíz százalék pedig a belföldiek aránya. Vidéken ezzel szemben a vendégek többsége magyar.

A Budapestre érkezők nagy része a városban keres szórakozási és programlehetőséget. Tavaly a december nagyon sikeres volt, mintegy hatvan százalékos foglaltságot értek el a szállodák, ami erősebb volt a szokásosnál. Vas megyében Sárváron, Bükön és Szombathelyen is sokan ünnepelnek (karácsonykor és szilveszterkor) a szállásadó helyeken. Az emberek szeretik azokat a csomagokat, amelyek ilyenkor számos programot, szórakozási lehetőséget kínálnak. Jöhet a zene, a tánc,a beigli, a zserbó és a pezsgő!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére