Telt ház az első Megyeházi Estén

• 2020. február 02., vasárnap •
Sok mindent megtudhattunk Ekler Lucáról, világbajnok paraatlétánkról, aki nagy álmokat szövöget.
Telt ház az első Megyeházi Estén


Nem volt elég szék, de ez a hallgatóságot a legkevésbé sem érdekelte. Ekler Luca, az év vasi embere mesélt családjáról, betegségéről, sportsikereiről, és jövőbeni terveiről.Családjáról szinte minden mondatában szót ejtett, akik nélkül sosem sikerült volna az újrakezdés. Most már lassan köztudottá válik, hogy honnan is kellett felállnia Lucának. 10 évvel ezelőtt stroke-ot kapott, aminek következtében lebénult a bal fele. Ennek nyomait őrzi mindmáig a bal kézfején. De szerencsére a baj bekövetkeztében és a rehabilitáció során is olyan emberek vették körül, akiknek sosem tudja eléggé meghálálni azt, amit tőlük kapott: a támogatást és a belé, illetve pontosabban a felépülésébe vetett hitet.


Luca felállt és a sport útjára lépett, ahol meg is találta a neki legjobban fekvő ágakat. A bizonyos T38-as távolugrást, valamint a 100 és 200 méteres síkfutást. Előbbiben jelenleg egyeduralkodó, hiszen nemcsak világbajnoknak vallhatja magát, hanem világcsúcs tartónak is. Utóbbi kettőben pedig ezüstös, de nincs kizárva, hogy lesz az az érem még fényesebb is. Jelenleg felsőoktatási kihívásainak próbál megfelelni, hiszen a Testnevelési Egyetem hallgatójaként idén tesz államvizsgát és védi meg szakdolgozatát, ami mi másról is szólhatna, mint a parasportról. Aztán jöhet a jól megérdemelt szünet helyett a felkészülés, hiszen jelenése lesz Tokióban az ötkarikás paralimpián.


Luca minden egyes szavára érdemes volt odafigyelni. Hiszen ha valaki, akkor ő pontosan tudja és meg is fogalmazta, milyen minden nap úgy kelni, hogy nem biztos elsőre sikerül az a konty a feje tetején, mint ahogy az sem biztos, hogy be tudja kötni a cipőfűzőjét. De elfogadta magát, és az életét, amit semmiért sem cseréni el. Mert nap mint nap újabb és újabb erőt merít mindabból, amit az őt körülvevőktől kap. Ide tartoznak azok az ismerősök és ismeretlenek is, akik írnak neki, vagy felhívják, hogy pusztán gratuláljanak az elért sikerekhez. A sikerekhez, amelyekhez nagyon hosszú és megpróbáltatásokkal teli út vezetett. Luca boldog és nagyon szeretné, ha ez az életérzés minél hosszabb ideig eltöltené. 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére