Telefonos info-vonalat működtet a Markusovszky kórház

• 2022. január 14., péntek •
A "legközelebbi hozzátartozó" egy megadott telefonszámon érdeklődhet kórházban fekvő rokona állapota felől. A hívható számot és a részleteket a honlapján tette közzé az intézmény, íme.
Telefonos info-vonalat működtet a Markusovszky kórház

A járvány időszaka alatt telefonos info-vonal működik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban - tette közzé honlapján az intézmény. Eszerint a járvány ideje alatt a 06-94/519-090-es telefonszámon elérhető „info vonal” azon hozzátartozók hívását fogadja, akik kórházban fekvő rokonaikról szeretnének tájékoztatást kérni. A telefonszám csak munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00–16:00, pénteken 8:00–13:00 között hívható. A telefonon történő adategyeztetés után a kezelőorvos 24 órán belül visszahívja a legközelebbi hozzátartozót a megadott telefonszámon, és tájékoztatja a beteg állapotáról.

A Markusovszky kórház azonban felhívja a hozzátartozók szíves figyelmét, hogy adatvédelmi és betegjogok miatt csak a betegdokumentációban is rögzített „legközelebbi hozzátartozó”-t tudják visszahívni, és számukra felvilágosítást adni. A legközelebbi hozzátartozó személyét a beteg a kórházba történő felvételkor adja meg, ez a beteg kórlapján rögzítésre kerül.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére