Téged is megfigyelnek? Így derítheted ki!

frisss.hu Forrás: ripost.hu • 2016. május 14., szombat •
Sokszor előfordult már, hogy valakit figyelt például a szállásadója. Ezért kell ellenőrizni, hogy az új lakásban, házban nincs-e rejtett kamera vagy mikrofon.
Téged is megfigyelnek? Így derítheted ki!

Manapság egyre több olyan esetről hallani, amikor a lakást, amit bérelünk, bekamerázta a tulajdonosa. Erre neki is több oka lehet, de persze senki sem szeretné, ha valaki tudna minden lépéséről.

Nem árt, ha ellenőrzöd, van-e kamera! Ezt egy egyszerű zseblámpa segítségével is megteheted: ha elsötétíted a szobát, és zseblámpa használatával átvizsgálod, akkor észreveheted a lencsék visszatükröződését. Ne feledkezz meg a szellőzőkről, a padlóról és a plafonról sem!

Emellett pár ezer forintért beszerezhető az úgynevezett RF jelkereső az online piactereken - ez egy profibb módszer. Az eszköz tízméteres körzetben észlel minden rádiófrekvenciás jelet, azaz kiszúr mindenféle lehallgató eszközt vagy kamerát. Profi!

Mi van akkor, ha rájöttél, hogy megfigyelnek vagy lehallgatnak?  Érdemes feljelentést tenni, ugyanis jogellenes minden olyan felvétel, amelynek a készítéséről nem tájékoztattak minket. Ezt be is kell bizonyítanunk: amíg a hatóság a helyszínre érkezik, fotózzuk, videózzuk le a kamerát vagy a mikrofont, és figyeljünk arra, hogy legyenek tanúk is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére