Tapasztalatgyűjtés, dobogós helyek: így szerepeltek a fiatal karatékák

• 2022. április 25., hétfő •
A hétvégén Budapesten rendezték meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot a Megyeri úti UTE Jégcsarnokában, ahol megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte három fővel.
Tapasztalatgyűjtés, dobogós helyek: így szerepeltek a fiatal karatékák

A versenyen a karatékák kezdő, középhaladó és haladó csoportokban mérhették össze tudásukat. Az eseményen 45 klub képviseltette magát. A 8-9 éves korosztályban kezdő kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Káldi Kevin a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kumite (küzdelem) versenyszámban a hétfős mezőnyben sajnos első meccsén alulmaradt rutinosabb ellenfelével szemben, így nem küzdhetett tovább.

A 10-11 és 12-13 éves összevont korosztályban szintén a kezdő kategóriában Sipos Vencel indult, aki a bronzmeccsen alulmaradt, így az ötödik helyen végzett. Kumite (küzdelem) versenyszámban először tette próbára magát, ahol az izgulás és rutintalanság miatt nem sikerült érmet szereznie.

A 12-13 éves lányoknál, kezdő korcsoportban kata (formagyakorlat) versenyszámban Sipos Júlia az elődöntőig menetelt, ahol végül kikapott, így csak a harmadik helyért küzdhetett, amit magabiztosan meg is szerzett. Kumite (küzdelem) versenyszámban Júlia a negyedik helyen zárt.

Gál Róbert edző elmondta, hogy tanítványainak ez volt az első nagy versenyük, ami remek alakalom volt számukra a tapasztalatszerzésre, ezenkívül a két dobogós hely pedig csak még nagyobb lendületet adott a gyerekeknek.

A képen (balról): Sipos Júlia, Gál Róbert és Káldi Kevin

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére