Szuper hétvége: árakat csökkentettek a hazai üzletláncok, most érdemes jól bevásárolni

• 2023. március 18., szombat •
A mostani hétvégén 33 százalékkal olcsóbban lehet megvenni a Lidl üzleteiben a bécsi roppanós virsliket, valamint több zöldségfélét is kedvezményesebb áron vásárolhatunk meg ezen a két napon. Más áruházláncok is reagáltak a lépésre, többen is akciót hirdettek.
Szuper hétvége: árakat csökkentettek a hazai üzletláncok, most érdemes jól bevásárolni

A Lidl Magyarország a hét elején közölte, hogy január eleje óta folyamatosan csökkenti a fogyasztói árakat - írja az Index.

Ez idáig több mint 300 termék árát mérsékelte a vállalat, ezek között helyet kaptak a különféle tejek és tejtermékek, így például a sajtok és a vajak, a száraztészták, a rizs, de számos egyéb élelmiszerért is kevesebbet kell már fizetni a tavalyi árakhoz képest. „Március 13-tól pedig újabb, 70 terméket érintő árcsökkentéssel szeretnénk támogatni a magyar embereket” – tájékoztatott akkor Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl most újabb jó hírrel örvendeztette meg vásárlóit, ugyanis honlapján bejelentette, hogy 

EZEN A HÉTVÉGÉN 33 SZÁZALÉKKAL OLCSÓBBAN ADJA A BÉCSI ROPPANÓS VIRSLIT, VALAMINT MÁS TERMÉKEK ÁRÁT IS CSÖKKENTI. 

Ezen a hétvégén jelentős kedvezménnyel lehet vásárolni a Lidl üzleteiben olyan zöldségeket is, mint a rukkola, a retek vagy éppen a zeller.

A többi áruházlánc is csökkenti az árakat

A Világgazdaság megkereste a Tesco Magyarországot, hogy ők mire készülnek, reagálnak-e a Lidl lépésére. Az üzletlánc válaszul közölte, hogy szerintük nem csak egy-egy termék árának csökkentésére van szükség, mivel a vásárlók elvárják, hogy tartósan alacsonyak legyenek az árak. Ennek értelmében a Tesco üzleteiben nemcsak néhány termék lesz olcsóbb a közeljövőben, hanem figyelembe vesznek minden más vásárlói igényt is – írták.

A Spar is hasonlóan cselekszik, mivel a héten meghirdették az Árzuhanás Promóciót. Ennek keretében hetente tesznek közzé egy listát arról, hogy mit vásárolhatunk meg olcsóbban a Spar és az Interspar üzleteiben. A terméklista hétfőnként jelenik meg, feltüntetve az árcsökkenés mértékét. Előfordulhat, hogy a már listán szereplő termékek ára később még tovább csökken, így érdemes hetente akár többször is átnézni a jegyzéket.

Az Index értesülései szerint mindezek miatt március 13-ától ennyivel olcsóbban lehet hozzájutni a promócióban érintett termékekhez:

  • a kenyerek, kalácsok ára 13–39 százalékkal,
  • a szalámik, sonkák, párizsik ára 5–21 százalékkal,
  • a száraztészták ára 5–10 százalékkal,
  • a rizsek ára 6–8 százalékkal,
  • a tejfölök, UHT-tejek, joghurtok, kefirek és túrók ára 5–10 százalék közötti mértékben,
  • egyes lisztek ára pedig 9 százalékkal csökken.

Mások is követik a Lidlt, több helyen olcsóbb lesz a virsli

A kiskereskedelmi láncok folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy mit lépnek a konkurensek, hiszen a Lidl bejelentését követően az Auchan is közölte, hogy ezen a hétvégén náluk is 33 százalékkal olcsóbb a saját márkás bécsi virsli.

UGYANÍGY TETT A TESCO IS, AMELY JÖVŐ CSÜTÖRTÖKTŐL HIRDET KEDVEZMÉNYT UGYANERRE A TERMÉKRE.

Érdemes lehet igényelni az üzletláncok hűségkártyáját is, amelynek köszönhetően további akciókra tehetnek szert a vásárlók.

Folytatódik az árháború

A Világgazdaság emlékeztetett arra, hogy az árháború már három hónapja velünk van, és várhatóan még hetekig vagy akár hónapig is eltarthat. Ennek az óriási forgalmi visszaesés az oka, hiszen a termékek drágulása miatt a vásárlók alaposabban megfontolják, mit vesznek.

A szektor év eleji teljesítménye még a legpesszimistább becsléseket is alulmúlta, amit a Központi Statisztikai Hivatal adatai is alátámasztottak. Ezt követően szinte azonnal jöttek az első bejelentések az üzletláncoktól, miszerint néhány vaj és sajt esetében csökkentik az árat.

 

közösség

további frisss

lap tetejére