Szombathelyi dartsosok mérettették meg magukat Érden

• 2020. augusztus 07., péntek •
Steel egyéni OB-t és Steel csapat Magyar Kupa összecsapásokat rendeztek Érden. Az egyéni OB második fordulójában Kozmor Jozsef, Csóka András, Galambos Bence, Szajkó Roland és Merklin Ferenc képviselte a Szombathelyi Darts Club SE színeit.
Szombathelyi dartsosok mérettették meg magukat Érden

Merklin Ferencnek ez volt az első országos egyéni versenye. Számára tapasztalatszerzés volt a cél. Bár mindjárt az első meccsén 5-2-re alulmaradt, nagyon boldog volt, hogy sikerült két leget is nyernie. Bár szintén kikapott az első fordulóban 5-3-ra, de Galambos Bencén is látszik fejlődés. Kozmor József (Duda) erőnyerő volt az első fordulóban, de sajnos a 128 között kikapott, és a 65. helyen végzett. Csóka András és Szajkó Roland egyaránt két kört ment, mindketten tábladöntőt játszottak, és szoros meccset játszva estek ki a 64 között, így a 33. helyen végeztek - tette közzé az egyesület Facebook-oldalán a versenyen elért eredményeket.

Mostanában Andrásnál és Rolinál is visszatérő probléma, hogy nem tudják befejezni a mérkőzéseiket - írják. Mindketten nyerő pozícióból maradnak alul. Jól dobják a tömeget, a meccsek elején szép és magas kiszállókat dobnak, de a végjáték az idén eddig nem jön össze nekik.

A Steel Darts Csapat Magyar Kupában nem sikerült megismételni a tavalyi menetelést. Ebben az évben a 17. helyen végzett a csapat a kupában. A csoportmérkőzések során, az első két meccset simán hozták a szombathelyiek (Kolor ellen 9-4, Győr I. 9-2), de a harmadik összecsapáson a tatabányai srácok (Sporthotel Darts Club) nagyon jól játszva 9-3-ra megtréfálták a vasiakat, akik rendre elvesztették a kiszállókat. Így második helyen jutottak el az egyenes kieséses szakaszba, a 32-es főtáblára.

Az SZDCSE egy végig egál mérkőzésen a Smile DC ellen nagyon szoros 9-7-es vereséget szenvedett. Volt, hogy kétszer is két leggel vezettek, viszont a végjátékban 7-7-es állásnál újra előjöttek a kiszállóproblémák, amelyek a végeredmény szempontjából végzetesnek bizonyultak.

A Steel csapat MK-ban a 17. helyen végzett csapat tagjai:
Kozmor József, Csóka András, Kámán Lehel, Pálos Tamás, Szajkó Roland.

A csapat összességében elégedett a hétvége eredményeivel. Hosszú szünet után indult újra az országos bajnoki rendszer. A meccshiány minden résztvevőn látszott. Folytatás szeptember utolsó hétvégéjén a Haladás Sportkomplexumban.
 

fotó: Szombathelyi Darts Club SE Facebook-oldala

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére