Szombathely régi-új diákpolgármestere: Sziber Máté

sd • 2020. március 04., szerda •
A leköszönő Németh Csenge Borbála diák-alpolgármester helyére Mester Krisztina kapott bizalmat az elektorok többségétől.
Szombathely régi-új diákpolgármestere: Sziber Máté

Az idei -választáson 113 elektorból 92 jelent meg, közülük 91-en adták le voksukat. Az összesített eredmények alapján diák-alpolgármesternek Mester Krisztinát választották meg 50 szavazattal, ellenfele, Völgyi Ádám 9 vokssal elmaradva 41 szavazatot gyűjtött. A jelenlegi diákpolgármester, Sziber Máté ismét megmérettette magát és meggyőző fölénnyel győzedelmeskedett 52 kapott vokssal az ellene induló Szilvágyi Dániellel szemben, aki 38 szavazatot tudhatott magáénak. 

A régi-új diákpolgármester lapunknak adott interjújában újfent megköszönte a bizalmat, megtiszteltetés számára, hogy továbbra is ő töltheti be ezt a nemes pozíciót. "Szerintem a fiataloknak az tetszett a legjobban, hogy még inkább bevontuk őket a közösségi ifjúsági programok szervezésébe, éreztetve velük, hogy számítunk a véleményükre. Így teljes mértékben magukénak érezhették a sikert, amit rendezvényeink megvalósulása, kivitelezése során átéltek. Amit elterveztünk, azt 90 százalékban véghez is vittük, gondolok itt a csapatépítésekre, tavaszi, őszi programjainkra, ezek közül kiemelkedő például a gólyaavató, amely jövőre jubilál. Talán egy dologgal maradtunk adósok, a jótékonysági programunkkal, ami technikai okok miatt nem tudott megvalósulni. Ezt jövőre mindenképpen szeretnénk tető alá hozni. Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Arra, hogy országos szinten sikerült szoros kapcsolatot kialakítanunk - Csengével közösen - más ifjúsági szervezetekkel. Ezek közül a legszorosabb együttműködés Gödöllővel köttetett. Ehhez hasonló ifjúsági kapcsolatkeresés és -teremtés Szombathely és más települések között még sosem valósult meg" - mondta el érdeklődésünkre Sziber Máté diákpolgármester, aki jelenleg a Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakgimnáziumának érettségi előtt álló diákja.

Rendkívül örült az eredmények ismertetésekor Mester Krisztina, Szombathely újdonsült diák-alpolgármestere. "Nagy vágyam volt, hogy diák-alpolgármester lehessek, legfőbb terveim közé tartozik, hogy a sérült diáktársaimat előtérbe helyezzem egy olyan program révén, amelynek szervezési munkálataiba őket is bevonnám, ezzel is nagyobb figyelmet fordítva rájuk. Szociális érzékenységem családi, baráti vonás, nem véletlen, hogy a PTE Szociális és Egészségügyi Szakgimnáziumában tanulok" - árulta el a Frisss.hu-nak Mester Krisztina. 

Fotó:szombathely.hu 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére