Szoboszlai Dominik nyomdokaiba lépne Kiss Tamás

illesakademia.hu, fotó:nemzetisport.hu • 2020. május 23., szombat •
Az Illés Akadémia egykori növendéke még ebben a szezonban szeretné felhívni magára Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét. A tehetséges fiatal labdarúgó mindent megtesz annak érdekében, hogy rövid időn belül a felnőtt válogatottban is pályára léphessen - árulta el Kiss Tamás az illesakademia.hu portálnak.
Szoboszlai Dominik nyomdokaiba lépne Kiss Tamás

Remek sorozatban voltunk az év elején, ezért aztán nagyon sajnáltuk, hogy a koronavírus-járvány miatt az MLSZ felfüggesztette a bajnokságot. Persze a döntést a kialakult vészhelyzetre gondolva maximálisan megértettük. Most viszont igen örülünk annak, hogy folytatódik a pontvadászat. Óriási elánnal vetettük magunkat a munkába. Szeretnénk olyan eredményt elérni, ami Európa Liga-szereplést érne a DVTK csapatának.

Ebben pedig nagy segítségére lehet a diósgyőri együttesnek az egykori szombathelyi kontingens.

Ez így van. Vagyunk itt páran olyanok, akik korábban a Haladásban játszottunk. Iszlai Bencével ugyan nem sokszor voltam egy csapatban, Polgár Kristóffal viszont rengetegszer szerepeltünk egy gárdában. Nem véletlen, hogy igen jóban is vagyunk. A szabadidőnk javát közösen töltjük el, jó barátságot ápolunk.

Milyen barátságot ápolsz az egykori akadémista társaiddal?

Príma kis közösség volt az Illés Akadémián az én időmben is. Mivel győri vagyok, főként azokkal a srácokkal voltam jóban, akik a Rába-parti nagyváros vonzáskörzetéből érkeztek Szombathelyre. A teljesség igénye nélkül: Füleki Márk, Schener Bálint, Huszti András és Nyári Patrik tartozott a közvetlen baráti körömhöz. De a többiekkel is remekül kijöttem.

A barátságokon kívül mit köszönhetsz még az Illésnek?

Úgy gondolom, hogy 80 százalékában az Illésnek köszönhetem azt, amit eddig elértem. Az ottani képzés, a családias légkör rengeteg munícióval látott el. Nagyon hálás vagyok egykori edzőimnek. Valamennyiükre szívesen emlékszem, de talán Desits Szilárd és Pacsi Bálint segített a legtöbbet. Nagyon örülök annak, hogy utóbbival most Diósgyőrben is együtt dolgozhatok.

Annak idején nem Diósgyőrbe készültél, hanem külföldre. Mi a helyzet ebben a kérdésben?

Nagyon jól érzem magam itt a DVTK csapatánál. Most itt szeretnék megtenni mindent annak érdekében, hogy a gárda sikeres legyen. Persze idővel jó lenne külföldön játszani. Korábban nagyon vágytam erre, de szerintem jó döntés volt, hogy itthon maradtam. Már csak azért is, mert nagyon kevesen érnek el fiatalon külhonban olyan sikereket, mint mondjuk Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai Dominik a korosztályos válogatottak után már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. Mikor teszed ezt meg te?

Természetesen én is nagyon vágyom erre. A rövid távú céljaim között szerepel, hogy felhívjam magamra Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét. Erre most hamarosan lesz nyolc mérkőzésem. Jó lenne élni a lehetőséggel.

Ha arra gondolunk, hogy tavasszal a Haladásnak hét meccs elég volt egy kisebb csodához, akkor van realitása az elképzelésednek.

Nagyon szurkoltam a Halinak. Szerencsére pont a legjobbkor jöttek fel a bennmaradást érő helyre. Remélem ősszel még jobb lesz a csapat és hamarosan visszakerül az NB I-be. A remek szombathelyi drukkerek ezt meg is érdemelnék.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére