SZKKA: szombaton a Tempo ellen folytatódhat a győzelmi sorozat

hv • 2022. szeptember 23., péntek •
Egyértelműen és határozottan az első osztályba való azonnali visszajutást tűzte ki célul a Szombathelyi KKA NB I./B-s női kézilabda csapata. Bára szezon egy váratlan verséggel indult, azóta magára talált a gárda. Két bajnoki és egy kupagyőzelemmel jelezték a lányok, hogy a cél változatlan. Pődör Zoltán csapata szombaton, Budapesten, a Tempo KSE ellen folytathatja a pontgyűjtést.
SZKKA: szombaton a Tempo ellen folytatódhat a győzelmi sorozat

A múlt szombaton, a 3. fordulóban hazai pályán a Pénzügyőrt múlta felül 22:16 arányban az SZKKA. Most szombaton a 13. helyen álló Tempo KSE vár a jelenleg 6. helyen álló gárdára.

-    Igaz, hogy egy nem várt vereséggel indult a bajnokság, a céljaink azonban nem változtak – vezette fel a Tempo elleni mérkőzést Pődör Zoltán vezetőedző. Ami a szombati meccset illeti, azzal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy kötelező győzelmes mérkőzés nincs, ezért nehéz meccsre számítok. Alighanem egy nyitott, agresszív védekezéssel fogjuk szembetalálni magunkat, ez ellen gyors ellentámadásokat tervezünk. A Tempóról annyit érdemes tudni, hogy egy un. egysoros csapat, amelynek vannak jó játékosaik. Nekünk megvan a magunk játékrendszere, amit folyamatosan csiszolunk. Van néhány sérültünk, akik fontos alapemberek, de az ő visszatérésükig is ki kell húznunk botlások nélkül. Már a bajnokság előtt elmondtam, hogy minden meccs élet-halál mérkőzés.

Abból a szempontból nehéz helyzetben vagyunk, hogy sok a tehetséges, de fiatal, tapasztalatlan játékosunk, akiknek most nem szabad hibázniuk. Más a bennmaradásért küzdeni és más a folyamatos győzelmi kényszernek megfelelni. De a lányokat képesnek tartom a helyzet kezelésére,

noha ellenünk szinte minden csapat tét nélkül, felszabadultan játszhat. Ami a feljutásért vívott küzdelmet illeti a Vasas mellett a Szent István csapatával, az Egerrel és a Komárommal is számolnunk kell. Alighanem lesznek keresztbeverések, a mi célunk azonban a feljutás. Ezt a lányoknak nem teherként, hanem lehetőségként kell felfogniuk, s ha így lesz, akkor célba érhetünk.

A legutóbbi Pénzügyőr elleni hazai meccsen 5 góllal járult hozzá a sikerhez Pődör Rebeka. Az ifjú szép jövő előtt álló tehetség bizakodva várja a következő bajnoki fordulót.

-    Még nem játszottam a Tempo ellen, bár több játékosukkal korábban már találkoztam a pályán. komolyan készülünk ellenük, egy gyors meccsre számítok, ahol sok lesz az egy az egyezés.

Szeretnénk szombaton is győztesen elhagyni a pályát, minden mérkőzést meg akarunk nyerni, hiszen ismertek céljaink.

Három forduló után úgy látom, hogy az első- és a másodosztály között a legszembetűnőbb különbség a gyorsaságban van illetve az NB I.- ben nagyobb a fizikai megterhelés, erősebbek a játékosok.

közösség

további frisss

lap tetejére