SZKKA: Egyre feljebb!

• 2022. december 02., péntek •
A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia mára Szombathely egyik legismertebb egyesületévé vált, a sportágválasztó családi napon is jelen voltak. Szinte a semmiből indulva a felnőttek eljutottak a világ egyik legerősebb női kézilabda-bajnokságának tartott NB I.-ig. Jelenleg pedig - amint arról hétről hétre mi is tudósítunk – az NB I./B-ben harcolnak a visszajutásért. Ami rendkívül biztató, hogy az első csapat mögött egy komoly utánpótlás épült ki.
SZKKA: Egyre feljebb!

-    A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát 2008-ban azzal az ambiciózus céllal hoztuk létre, hogy Szombathelyen összefogja és női kézilabda utánpótlását, és egy országosan elismert és eredményes klubbá, akadémiává váljon – vezette fel a klub bemutatását Pődör Zoltán ügyvezető-elnök.

-    S úgy tűnik, hogy ez sikerült is.

-    Valóban, hiszen az elmúlt évek kiemelkedő szakmai munkájának és a szponzoraink által nyújtott támogatások célszerű felhasználásának köszönhetően mára az ország egyik legmeghatározóbb utánpótlásbázisaként tartják számon klubunkat. Felnőtt csapatunk pedig megjárta az első osztályt is, ahová ebben az idényben szeretnénk visszakerülni.

-    Hányan sportolnak jelenleg az SZKKA-ban? 

-    NB I./ B-s csapatunk mellett a korosztályos bajnokságok fontos szereplői vagyunk. Mintegy háromszáz fiatal lány, 11 korosztályban sajátítja el sportágunk alapjait. Őket tizenöt szakképzett edző segíti a fejlődésben. Kiváló egészségügyi stábunk is komoly munkával járul hozzá sikereinkhez. 

-    Az igazolt sportolókon kívül az oktatási intézményekben is ott vannak.

-    Igen, ott vagyunk az óvodákban és az iskolákban is, tehát valóban igyekszünk széles bázist kiépíteni. Az óvodás korú gyerekektől a felnőtt csapatig, szakmailag felépített rendszerben dolgozunk. Munkánk elismerése egyrészről az az eredményesség, amelyet a különböző gyermekversenyeken, illetve tornákon érünk el, másrészt az utánpótlás-válogatottakban szereplő, Szombathelyen nevelkedett játékosok száma.

-     Mindez annak is köszönhető, hogy klubjuk tudatosan, célravezetően használja fel a támogatók társasági adóból érkező feltöltéseit.

-    Természetesen ennyi sportoló estében jelentősek a kiadásaink is. Sok mindenre kell anyagiakat áldozni. Jellemzően a klubunknál pallérozódó több száz gyermek fejlődésére és eszközeink fejlesztésére használtuk fel taós forrásainkat. Klubunk számára kiemelten fontos, hogy játékosaink a legkisebbektől a legnagyobbakig megfelelő körülmények között sportolhassanak. Mindamellett, hogy a gyermekek a rendszeres edzések alkalmával nap mint nap jó közösségben, hasznos sporttevékenységgel töltik el szabadidejüket, a gyermekek mellett dolgozó szakembereink, edzőink mindent megtettek és megtesznek a jövőben is azért, hogy minél teljesebb sportélményeket szerezhessenek a fiataljaink. Úgy vélem, hogy a színvonalas szakmai munkához minden adott, ami bizakodással tölt el a jövőt illetően.

közösség

további frisss

lap tetejére