SZKKA - VASAS csúcsrangadó az Arénában

• 2023. január 20., péntek •
A szezon egyik, alighanem legjobban várt, egyúttal legfontosabb rangadójára kerül sor vasárnap délután az Aréna Savariában. AZ SZKKA gárdája egyik legfőbb riválisát, az előző idényben szintén NB I.-es, a bajnokságban jelenleg listavezető Vasas SC együttesét fogadja.
SZKKA - VASAS csúcsrangadó az Arénában

Nagyszerűen kezdte a 2023-as esztendőt az SZKKA. Előbb az NB I. - es Alba Fehérvár ellen diadalmaskodva jutott be a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, majd az idei első bajnoki mérkőzésen magabiztos játékkal verte a Levendula Hotel Algyőt idegenben. Mondhatni, hogy a legjobbkor jön az éllovas elleni hazai derbi, hiszen remek formában várják a lányok az NB I.-be való feljutást is nagyban befolyásoló összecsapást.

Alighanem óriási csata elé néz Pődör Zoltán mester csapata. A bajnoki listavezető angyalföldiek 10 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze egyszer kaptak ki a szezonban. Ám egy nagyon remélt hazai siker esetén az SZKKA pontszámban utolérné, sőt meg is előzhetné a Penszki Gergely vezetőedző által irányított riválisát! Talán abból is erőt meríthetnek Pődör Rebekáék, hogy az előző szezonban – még az az NB I-ben - hazai pályán (32:30) és idegenben is (34:32) legyőzték a piros-kékeket. S, hogy ez most is sikerüljön, ahhoz nagy segítséget nyújthat az SZKKA lelkes és fanatikus szurkolótábora.

A csúcsrangadó előtt megkérdeztük az SZKKA két kulcsjátékosától, valamint Pődör Zoltán vezetőedzőt, hogy mit várnak a vasárnapi összecsapástól.

Varga Nikolett: Teljes erőbedobással készülünk a hétvégi Vasas – meccsre, amit már nagyon várunk. A győzelem kulcsa elsősorban az agresszív védekezés lehet, amelynek párosulnia kell egy jó kapusteljesítménnyel. Támadásban pontosnak és fegyelmezettnek kell lennünk. Vasárnap nagyon várjuk szurkolóinkat az Arénába, mert minden mérkőzésen nagyon fontos az ő támogatásuk.

Pődör Rebeka: Nagyon várjuk már a vasárnapi meccset. Tavaly kétszer tudtunk nyerni a Vasas ellen, a hétvégén is az a cél, hogy folytassuk ezt a nyertes szériát. Úgy gondolom, jó formában vagyunk, két fontos és kemény meccset tudtunk nyerni az elmúlt két hétben. Ez nagy erőt ad nekünk, így magabiztosan mehetünk neki a rangadónak.

Pődör Zoltán: A Vasas talán az egész NB I.-B-s mezőny fizikálisan legerősebb csapata. Ezért kulcsfontosságú, hogy minél több párharcot meg tudjunk nyerni. Egész évben a most egymást követő rangadókra készültünk, jöhet tehát az első igazi vizsga.  Nem féltem a gárdát, mert ha utóbbi edzéseken látott morál és hozzáállás fogja jellemezni a lányokat a derbin is, akkor okkal bizakodhatunk, hogy itthon tartjuk a két bajnoki pontot.

NB I./B 15. forduló
január 21., vasárnap 15 óra
Aréna Savaria
Szombathelyi KKA – Vasas SC
 

közösség

további frisss

lap tetejére