Színes gyermekbirodalom: helyben tartja a fiatalokat az új bölcsi

• 2021. szeptember 27., hétfő •
Mini bölcsőde indul hamarosan Sorokpolányban: nyolc kisgyermek ellátása oldódik meg helyben az egyre népszerűbb településen.
Színes gyermekbirodalom: helyben tartja a fiatalokat az új bölcsi

Sorokpolány Község Önkormányzata a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00022 „Mini bölcsőde létesítése Sorokpolányban című pályázati felhívásra, melynek keretében  80 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

Az elnyert európai uniós támogatás segítségével, amely 100 százalékban fedezte a beruházás költségeit, a település önkormányzata átalakította a korábban közös iskola- és óvodakomplexumnak épült ingatlant, és kialakított egy 8 fős mini bölcsődét.
A 850 fős településen korábban nem működött bölcsőde, de az önkormányzat felmérte az igényeket, és alkalmazkodni kívánt a növekvő lakosság- és gyermekszámhoz. Ennek eredményeként arra jutottak, hogy szükség van a 3 évesnél fiatalabb gyermekek ellátására a faluban. A beruházással támogatják a szülőket abban, hogy visszatérjenek a munka világába, és a fiatalok helyben tartását is elősegítik.


A projekt eredményeként 2021. január hónapban megkezdődött a közbeszerzési eljárás. A kivitelezés februárban indult el, és szeptemberre le is zárult. A rendelkezésre álló forrásból a régi iskolaépület egyik felét alakították át mintegy 413 négyzetméteren. Itt építették ki a bölcsődei szobát, egy melegítőkonyhát, egy közlekedőt, egy nevelői-gondozói öltöztetőt, illetve fürdetőt és pelenkázót egy átjáró térrel. A munkálatok során korábbi falakat szedtek ki, újakat építettek, teljes mértékben megújult a vízvezeték rendszer és a villamoshálózat. Ez utóbbit támogatja egy napenergiát hasznosító rendszer, amelyet a tetőn építettek ki. Korszerűsítették a fűtésrendszert, és teljesen berendezték a helyiségeket. Bútorokat - többek között szekrényeket, ágyakat, asztalokat, székeket, polcokat -, játékokat, egyéb berendezési tárgyakat, a vizesblokkba szanitereket vásároltak.
Fejlesztették az udvart is, itt a bölcsődés gyermekek az óvodásoktól elkülönítve, biztonságosan játszhatnak. Ehhez játékokat, mászókát, homokozót, kisházat és játéktárolót szereztek be.


A Sorokpolányi Napsugár Mini Bölcsőde 2021. november elsejével kezdheti meg a működését 8 fő 1 és 3 év közötti gyermekkel.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére