Szereplőket toboroz a büki Sok-Szín-Pad Társulat

há • 2023. január 21., szombat •
Új tagokat toboroz a 2007 óta működő büki komédiás Sok-Szín-Pad Társulat, elnökük a januári civil sajtóreggelin mondta el, hogy kiket és milyen feladatra várnak.
Szereplőket toboroz a büki Sok-Szín-Pad Társulat

A társulat elnöke, Nika Róbert elmondta, hogy 2016 óta H. Nagy Katalinnal is együtt dolgoznak, és azóta sok műfajt, így a bábszínházat, az árnyjátékokat és a zenés színáházat is kipróbálták. - Minden amatőr színház problémákkal küzd, hol az anyagi háttér hiányzik, hol a helyszín,

mi mindkettővel rendelkezünk, azonban emberünk nincs elég.

A járvány alatt átértékelődtek a kapcsolatok, előtérbe került a család, a munka, a megélhetés. Sokaknak nehéz összeegyeztetni ezzel a heti egy próbanapot, így kevesen vagyunk - részletezte a toborzás okait Nika Róbert.

Kiderült: a Büki Művelődési Központtal közösen készülnek a Petőfi-emlékévre, ennek tematikájára épül majd a Sok-Szín-Feszt elnevezésű fesztivál április utolsó hétvégéjén, amelyen más társulatok is fellépnek.

A rendezvénynek nincs tétje, a színészek a játék öröméért állnak ki a deszkákra.

- Színpadra visszük a Grimasz(k)ok című előadásunkat, amelyet egy Petőfi- és Vörösmarty-versekből összeállított műsor előz meg. Ebben a háromnegyed órás felvonásban a költeményeket "eljátsszuk" - tudtuk meg a társulat elnökétől, ehhez keresünk most szereplőket. Hozzátette:

akinek kedve is van hozzá, és szabadok a csütörtök estéi e célra, valamint vállalni tud néhány fellépést a társulattal, jelentkezzen.

Leginkább 20 és 50 év közötti szereplőket várnak, jelentkezni a Sok-Szín-Pad Facebook-oldalán üzenetben vagy Nika Róbertnél lehet.

Nyitókép: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére