Szép volt, Controll Se! - Kung-fu bajnoki aranyak a döntőről

• 2022. november 28., hétfő •
Kiválóan szerepeltek a Controll Se kung-fu szakosztályának versenyzői a bajnoki döntőn - derül ki az egyesület beszámolójából.
Szép volt, Controll Se! - Kung-fu bajnoki aranyak a döntőről

Mosonmagyaróváron az UFM Aréna adott otthont a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség által szervezett magyar bajnokság döntőjének - írják. A versenyen 22 sportegyesület 135 versenyzője vett részt. A döntő meghívásos, tehát az évben megrendezett két pontszerző verseny alapján csak a legjobb négy versenyzőt hívják meg kategóriánként. A Controll Se kung-fu szakosztálya 15 versenyzővel utazott a döntőre a budapesti és szombathelyi iskolából.

Qingda (light-contact) küzdelemben 4 fő lépett küzdőtérre:
Gyurcsó-Deák Linda a női -65 kg-ban, Pintér Bálint a férfi -80 kg-ban magabiztosan nyerte a súlycsoportját. Mindketten bajnokhoz méltóan küzdöttek és lettek magyar bajnokok.
Linkecs Koppány a férfi -65 kg-ban nem tudta legyőzni a kategória favorit versenyzőjét a Kisalföldi Se színeiben versenyző Benedek Márkot, így ezüstéremmel zárta a döntőt.
Molnár Nikolett pedig a női -60 kg-ban az elődöntőben váratlan vereséget szenvedve lett bronzérmes - számolt be az eredményekről az egyesület.

Formagyakorlat kategóriában is erős mezőny gyűlt össze a döntőre:   
A gyerekek és a serdülők mezőnyében a pusztakezes és fegyveres kategóriákban a lányoknál Berszán Csenge és Galambos Szonja, a fiúknál pedig ifjabb Berszán Miklós és Tömpe-Biró Áron remekül versenyezve lett versenyszáma bajnoka. Gáspár Márton ezüst-, Polgár Liliána bronzéremmel vigasztalódott, de ez is nagyon szép eredmény tőlük - írja a közlemény.

A juniorok és a felnőttek mezőnyében a junior lányoknál Tömpe Dóra aranyérmes formagyakorlatot mutatott be. A senior hölgyeknél Gyurcsó-Deák Linda, a férfiaknál Imre András bajnokként tért haza a versenyről. A felnőtt nőknél Bak Mónika, a férfiaknál Bődy Gergely ezüst-, Sandrisser Dávid pedig bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét.

A Controll Se pusztakezes csapata (Bak Mónika, Bial Brigitta, Bődy Gergely) aranyérmet nyert gyakorlatával. A rövidfegyveres kategóriában pedig második lett. A versenyzőket Pintér Bálint és Koszogovits Mihály edzők készítették fel.

Koszogovits Mihály a Qingda küzdelmek pástfőbírójaként tevékenykedett a Szakszövetség bírói karában - tudtuk meg.

- Az elvárások felett teljesítettek versenyzőink a 2022-es év döntőjén. Bár egész évben magabiztosan versenyeztek és készültek, egy ilyen verseny mindig nagy kihívás a fiatal és idősebb versenyzőknek egyaránt. Csak gratulálni tudok versenyzőink teljesítményéhez. Szép volt, Controll! Jövőre folytatjuk!” - nyilatkozta Koszogovits Mihály edző.

közösség

további frisss

lap tetejére