Szendrő: Ungár szerint Sé város – videó

vaol.hu • 2021. július 29., csütörtök •
Roppant kínos helyzetbe került Ungár Péter budai milliárdos, miközben Szendrő-­Németh Tamás civil blog­gerrel beszélgetett. A politikus a szombathelyi választókörzethez tartozó Sét városként említette.
Szendrő: Ungár szerint Sé város – videó

„Ön a választókerület egy másik városában lakik, Sében” – mondta Ungár Péter Szendrő-­Németh Tamásnak a blogger által közzétett videófelvételen. Elgondolkodtató, hogy a fatális tévedés ellenére úgy tűnik, hogy a politikus nem jött zavarba.

Az eset azért lehet kínos Ungár számára, mert sok támadás érte azért, hogy budapestiként Vas megyében, a Sét is magában foglaló szombathelyi választókerületben szeretne ellenzéki ország­gyűlési képviselőjelölt lenni. Szendrő-Németh Tamás nem is hagyta annyiban a történetet: a Magyar falu programot jelző séi tábla mellől jelentkezett legújabb videóbejegyzésével, így hívta fel a politikus figyelmét arra, hogy Sé bizony falu. Így ebből a pályázati alapból lehet(ne) forrást hozni a település számára. Ungár egyébként földrajztudományt tanult külföldi egyetemeken – erről is beszélt a blogger.

Szendrő nem rejtette véka alá az ellenzéki előválasztással kapcsolatos véleményét sem. Ismeretes, Ungárral szemben Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként indul. A blogger emlékeztetett: „Egy éve is azt mondtam, hogy ezek bizony megegyeztek a háttérben.” Majd úgy folytatta: „Valószínűleg segített ebben Ungár Péter milliárdos háttere és fideszes kapcsolatai is.”

Czeglédyről ismert, hogy szeret futni, Szendrő így közölte: „A futottak még kategóriában el tud indulni az ellenzéki előválasztáson.”

A blogger szerint érdekes, hogy nem volt olyan megfelelő ember, aki szombathelyi lenne (itt László Győző alpolgármestert nevesítette), így az ellenzéki pártok Ungár Péter mögött sorakoztak fel.

Ungár hazugságportálján a lejáratás receptje: vélemények és tévedések

Rágalmazás miatt indított pert Szendrő-Németh Tamás a budai milliárdos érdekeltségébe tartozó online portál szerzője ellen. Az első fokú ítéletről videójában beszélt a blogger.

„Azon kijelentés, hogy magánvádló (Szendrő-Németh Tamás – a szerk.) KRESZ-szabálysértést követett el, valótlannak bizonyuló, becsület csorbítására alkalmas tényállítás” – idézett a blogger a bírósági ítéletből.

Megtudtuk azt is, hogy a Farkas Balázs által megkérdezett szakértő tévedett, amikor úgy nyilatkozott, hogy tilos kerékpárral behajtani a dozmati víztározó töltésére. A szakértő tévedése pedig a főszerkesztő büntethetőséget kizárta – mutatott rá Szendrő, aki egyébként fellebbezett az ítélettel szemben.

Úgy tűnik, lesz miről beszélni másodfokon is, hiszen Szendrő elmondása szerint Farkas a tárgyaláson azt állította: a Médiaközpontnál jelenleg ingyenesen végzi a szaktanácsadói munkát. A blogger így Horváth Zoltánhoz, a társaság ügyvezetőjéhez fordult, aki válaszában azt írta: „Farkas Balázs nem végez tevékenységet társaságunk részére.”

Szendrő az ugytudjuk.hu főszerkesztőjétől bíróságon tett kijelentése kapcsán most azt kérdezte: „Ez is vélemény volt? Vagy most is tévedtél?”

Ismeretes, az Ungár érdekeltségébe tartozó portál úgy bújt ki több, a blogger által indított helyreigazítási perben a helyesbítés közlése alól, hogy vélemény nyilvánításra hivatkoztak, annak ellenére, hogy ezt a cikkeikben nem tüntették fel. A rágalmazási per másodfokon folytatódik.

Nyitókép: MTI

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére