Szél és hózáporok előzik meg a felmelegedést

koponyeg.hu • 2021. március 22., hétfő •
Az erős, olykor viharos szél miatt hétfőn még hűvös lesz. Délen és keleten akár hózáporok is kialakulhatnak. Szerdától azonban felmelegedés kezdődik, csütörtökre akár 14-15 fok is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Szél és hózáporok előzik meg a felmelegedést

Hétfő: Hajnalban, reggel még több helyen, délig már csak a déli és a keleti tájakon fordul elő hózápor, havas eső, zápor. Délután már szakadozott lesz a felhőzet, egyre inkább kisüt a nap. Az északi szél többfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

ERŐS HIDEGFRONTI HATÁS ÉRVÉNYESÜL.

Kedd: A többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordul elő zápor, vagy hózápor. Az északi szelet még erős lökések kísérik. Megkezdődik a lassú felmelegedés: az ország nagy részén már 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda és csütörtök: Változóan (réteg)felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem alakul ki. Tovább mérséklődik, majd délnyugatira fordul a szél. További melegedésre van kilátás:

CSÜTÖRTÖKÖN MÁR 14-15 FOK IS LEHET A DÉLUÁNI ÓRÁKBAN.

Péntek és szombat: Napos és felhős időszakok váltják egymást, esetleg elvétve lehet zápor. Még inkább erősödik a nappali felmelegedés: a csúcsértékek elérik a 17-19°C-t.

illusztráció: Shutterstock

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére