Szanyi Tibor: Márki-Zay Péter azonnal távozzon!

atv.hu • 2021. szeptember 20., hétfő •
Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom alelnöke szerint Márki-Zaynak a cigányok „listázásáról” tett kijelentése miatt kell távoznia.
Szanyi Tibor: Márki-Zay Péter azonnal távozzon!

„Abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány, és ki a nem cigány” – jelentette ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az 1 Magyarország Kezdeményezés beszélgetéssorozat keretében. Kifejtette: szeretné, ha a cigányok büszkék lennének a származásukra, és megszűnnének azok az előítéletek.

Az ISZOMM párt elnöksége erre reagálva juttatott el egy közleményt az Indexhez, melyben leírják:

a miniszterelnök-jelölt azonnali lemondását követelik, és szorgalmazzák, hogy az előválasztáson részt vevő összes párt azonnal határolódjon el a politikustól.

„Ennél gyomorforgatóbb megközelítés nem is lehetne, hiszen sok százezer cigány származású honfitársunk dolgozik tisztességgel, csakhogy pénzt azt alig kapnak, így aztán oktatásra sem telik nekik. Listázás helyett normális bért kell nekik is adni, dolgozzanak akár útépítőként, a kereskedelemben, az egészségügyben, az oktatásban vagy buszvezetőként” – jelenti ki a párt. Szanyi Tibor alelnök szerint „felháborító, hogy egy magát demokratának tartó miniszterelnök-jelölt náci szövegekkel kampányol.” Úgy véli: az első lépés, hogy eltávolítsák azokat, akik listázni akarnak – írja a lap.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére