Szabadfi Szabolcs neve ma már egyet jelent a kiváló kenyérrel és az elhivatottsággal. 2012-ben álmodta meg és indította útjára a Panificio il Basilico pékséget, amely azóta országos hálózattá nőtte ki magát – tíz üzlettel viszi hírét a minőségnek és a kézműves pékáru szeretetének. Szabi útja a sikerhez nem volt rövid: kitartása, szenvedélye és a minőségi alapanyagok iránti megszállott kíváncsisága tették őt – és vele együtt a Bazsalikom Pékséget – az ország egyik legismertebb gasztronómiai márkájává.
Egyre gyarapodó sikereit számos elismerés is koronázta: 2023-ban elnyerte a rangos Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat, 2024-ben pedig a Highlights of Hungary közönségszavazásán a legnépszerűbb magyar teljesítmények egyikeként ünnepelték.
A közösségi médiában való áttörését a pandémia hozta meg: amikor az emberek otthon rekedtek, Szabi házi kenyérsütős videói pillanatok alatt óriási népszerűségre tettek szert. Ma már több százezres követőtábor figyeli minden mozdulatát, receptjét és tanácsát.
!!! A követők között sok szombathelyit is találunk, akiket most különleges lehetőséggel vár Szabi és az MCC: azok, akik saját sütésű kenyérrel érkeznek, egy rövid konzultáció keretében közvetlenül a mestertől kaphatnak szakmai útmutatást – hogy a következő vekni még jobban sikerüljön !!!
Időpont: 2025. május 14. szerda 17 óra
Helyszín: szombathelyi MCC képzési központ, Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet
A rendezvény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy részvételi szándékukat az alábbi regisztrációs felületen jelezzék számunkra.
Regisztráció: https://mcc.hu/esemeny/akinek-a-kenyer-a-szenvedelye-szabadfi-szabolcs-tortenete
A rendezvény FB eseménye: https://fb.me/e/iXTkCedRi
Kövesse FB oldalunkat friss híreinkért: https://www.facebook.com/mccszombathely