Stílusokkal a térben

szponzorált tartalom (x) • 2022. április 29., péntek •
A pandémia miatt az utóbbi időben az otthonunkban több időt töltöttünk, így megnövekedett az igény, hogy kényelmesebbé tegyük a mindennapokat, az otthoni tanulást, munkavégzést. Hozzunk frissességet az életünkbe a különböző stílusokkal, színekkel, variáljunk, kísérletezzünk!
Stílusokkal a térben

Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy mely lakberendezési stílus áll hozzád a legközelebb? Milyen enteriőrben élnél szívesen? Klasszikus, bohém, vintage, minimalista? Esetleg kevernéd a stílusokat? Ha biztos kézzel szeretnél nyúlni a hozzád leginkább illő irányzathoz, akkor a legjobb megoldás egy lakberendező tanfolyam a The Bright Academy-n.

Nézzük most a legnépszerűbbeket, amelyekkel az online kurzusok során bővebben is megismerkedhetsz.

Klasszikus

Valószínű soha nem megy ki a divatból. Hatalmas terek, nagy belmagasság, fényűzés, szimmetrikus elrendezés jellemzi. Az elegancia nagyobb hangsúlyt kap a kényelemnél. Nemes, minőségi anyaghasználat, strukturált tapéták, textilek alkalmazása a jellemző. Keretezett festmények, csillogó kristály csillárok, nagy üvegfelületek egészítik ki a klasszikus teret.

Minimál

A legkedveltebb, letisztult dizájn, melyet minőségi anyaghasználat jellemez. Mentes minden sallangtól, rendezett harmónia, elsősorban fehér, fekete, szürke színek használatával kialakított enteriőr jellemzi. Meghökkentő ellenpontként feltűnhet egy-egy tiszta, élénk színű tárgy, kiegészítő.

Contemporary

A klasszikus és a minimál stílus keveréke, itt a modern tértervezés és a klasszikus szimmetria jelenik meg. Az alapformák minimalisták, a részletek kifinomultak és aprólékosan kidolgozottak. Az izgalmat a luxus anyagok, a csillogó üveg és króm felületek adják.

Indusztriális

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend. Hatalmas belmagasság, nagy üvegfelületek, ipari padlók, csupasz beton vagy téglafalak, látszó fűtéscsövek adják az alaphangulatot. A berendezési tárgyakra a rusztikus fa, fém, öregített bőr jellemző. Meghökkentő kontrasztként felbukkanhat egy óriási csillogó kristálycsillár, vagy ódon antik tárgy.

Vintage

Világos színek, bézs, fehér, pasztell kék, zöld, natúr fával, természetes megmunkálatlan kő felületekkel kombinálva. Kopottas hatásúra festett fa bútorok és fekete kovácsoltvas tárgyak, természetes anyagok között, az az érzésed, mintha egy francia tengerparti nyaraláson lennél.

Bohém

Ha laza, kreatív személyiség vagy, akkor a bohém enteriőr a Te világod. Részletgazdag, látványos, színes, mintás és nagyon kényelmes, otthonos. A kézművesség megjelenik a rojtos szőnyegek, kézzel hímzett párnahuzatok, puffok formájában. Természetes és bájos az összhatás.

Eklektikus

A legtöbb otthon, nem patikamérlegen kimért módon képvisel egy stílusirányzatot, hanem keverednek a stílusok. De az eklektika nem egyenlő a káosszal. Szinte bármit keverhetsz bármivel, de nem mindegy hogyan. Jól átgondolt koncepció alapján, megfelelő stílusérzékkel biztos nem fogsz mellé.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére