Sportünnepre készül a város

frisss • 2020. január 11., szombat •
Vasárnap a világválogatottként is aposztrofálható Győri Audi ETO KC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vendége.
Sportünnepre készül a város

Gőzerővel készül Marosán György csapata a nagy napra. Az ellenfelet nem kell bemutatni, hiszen aki kicsit is járatos a sport világában, pontosan tudja milyen szintet is képvisel a női kézilabdában az ETO. A 15-szörös bajnok, 14-szeres Magyar Kupa és 5-szörös Bajnokok Ligája győztes csapat eddig verhetetlennek tűnik az idei bajnokságban. 13 mérkőzésből 13-at nyertek, köztük a nagy rivális Ferencvárost is megverték az ünnepek között, ráadásul idegenben. Az SZKKA a tisztes helytállás reményében lép pályára, hiszen jól tudják a vasiak, hogy a soron következő mérkőzésen az eredmény csak másodlagos lesz.

"A világ legjobb csapata érkezik, másfél éve nem kaptak ki senkitől, szerintem óriási élmény lesz mindenkinek - játékosoknak, nézőknek egyaránt - az ETO elleni összecsapás. De ezt szezon előtt is említettük, hogy a bentmaradás mellett az is célunk, hogy szórakoztassuk a szurkolókat, akik nem akármilyen világklasszisokat láthatnak az Arénában. Természetesen nem feltartott kézzel lépünk pályára. Ugyan nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy részsikereket arassunk a mérkőzés során. A lényeg, hogy a lányok élvezzék a játékot, a motivációval nem lesz gond ezúttal sem" - fogalmazott Marosán György vezetőedző a Frisss.hu-nak. Azt tudni kell, hogy jelenleg felkészülési időszakát tölti a csapat, kell egy kis idő, mire visszarázódnak a lányok a bajnoki ritmusba. Ennek szellemében léptek pályára december 29-én Debrecenben, és felhozó mérkőzésként tekintenek a tavaszi hadjárat előtt a soron következő Győr és Ferencváros elleni találkozókra is."

A hónap végére kell ismét top formába lendülnie a társaságnak. Komoly fizikai terhelésnek vannak kitéve a lányok ezen a héten is, védekezésünk még nem megfelelő keménységű, és akadnak egyéb hibák is" - tájékoztatott a tréner, aki nem számolhat mindenkivel vasárnap. Gorilszka valószínűleg a hónap végéig nem bevethető, Mayer Maját pedig ennél is hosszabb időre dőlt ki. A fiatalokat is fokozott erővel fűti a bizonyítási vágy. "Nagyon várom a vasárnapot, nemrég hallottam, hogy minden jegy elkelt már. Fantasztikus hangulatra számítok, nagy izgalommal és várakozással tekintek a meccs elé. Biztos lesz bennünk egy kezdeti sokk az atmoszféra megtapasztalásakor, de ezen hamar túl kell lendülni, szeretnénk felszabadultan játszani és meg akarjuk mutatni, hogy mit tudunk" - osztotta meg előzetes várakozásait a Frisss.hu-val az SZKKA egyik legjelentősebb fiatal tehetsége, Csire Fanni.


A mérkőzés vasárnap 18 órakor veszi kezdetét az Aréna Savariában. Érdemes időben érkezniük a szurkolóknak, hiszen, - ahogy Csire Fanni fogalmazott - teltház, nagy tömeg és forgalmi dugó várható a Sugár út és Hadnagy utca környékén.

 

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére