Söptei úti zebra: Az életveszély 2019-ben megszűnt, most tovább javulhat a biztonság

há • 2023. március 29., szerda •
Egyetértés várható a közgyűlésben a Söptei út 30. elé tervezett villogós zebrával kapcsolatban. Már az is nagy előrelépés volt, amikor Illés Károly képviselősége idején végre hagyományos gyalogátkelőhely létesült, most azonban még biztonságosabbá tehetik a helyszínt.
Söptei úti zebra: Az életveszély 2019-ben megszűnt, most tovább javulhat a biztonság

Nem várható vita azzal kapcsolatban a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen, hogy szükség van-e a gyalogosok nagyobb védelmére, hiszen a LED prizmákkal ellátott különleges zebra épp ezt a célt szolgálja. Egy előterjesztés szerint a Söptei út 30. szám előtt épülhet ki a következő ilyen gyalogátkelőhely.

Óvoda, iskola és számos vállalkozás is működik a környéken, csúcsidőben rengeteg itt a gyalogos.

Az egyébként már meglévő Söptei úti zebra tehát nagy forgalmú - ez az oka annak, hogy általában a rendőrség is üdvözli az efféle beruházásokat. Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Frisss.hu-nak megerősítette, hogy

a Főkapitányság támogatja az okoszebrák telepítését, hiszen azok hozzájárulhatnak a biztonságosabb átkeléshez.

Közlekedési lámpa híján jó megoldás lehet tehát az okoszebra, ez azonban nagyjából 4 millió forintba kerül (a lámpákat, amelyek az áthaladó gyalogosra figyelmeztetnek, az útburkolatba kell beépíteni).

A fejlesztéshez 2 millió forintos önrészt kell felmutatnia az önkormányzatnak, amit egy biztosítótársaság alapítványa egészíthet ki.

Nincs tehát ingyen a biztonság, de ilyen ügyeket egyhangúlag szokás támogatni a közgyűlésben is. Illés Károly szerint örömteli, hogy újabb helyszínnel bővülhet Szombathelyen ez a rendszer. - Egyéni körzeti képviselőségem idején,

2019-ben sikerült elérni, hogy gyalogátkelőhely létesüljön a Söptei út 30. szám előtt, a forgalom ugyanis már akkor olyan mértékű volt, hogy a környékbeliek biztonsága ezt indokolta.

Korábban életveszélyes volt itt az úton átkelni, akkor ezen a helyzeten sikerült javítani. Most pedig mindenképpen támogatjuk az önkormányzati önrész biztosítását egy okoszebra telepítéséhez, hiszen a szombathelyiek biztonsága mindennél fontosabb - mondta lapunknak a Fidesz-KDNP frakció vezetője.
 

közösség

további frisss

lap tetejére