Sistergős öngólt rúgott az ellenzék a Pegasus-ügyben (videó!)

pestisracok.hu • 2021. július 27., kedd •
Mi már csak egy kávét kérünk – mondhatnánk, hiszen az ellenzék újabb sistergős öngólt rúgott, mégpedig az éppen általuk „kirobbantott”, aztán bohózattá habosított Pegasus-balhéban. Történt ugyanis, hogy vizsgálóbizottságot akartak összehívni a kémszoftver kapcsán, azonban mivel feljelentést is tettek, ezt maguk akadályozták meg.
Sistergős öngólt rúgott az ellenzék a Pegasus-ügyben (videó!)

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke ismerte be hétfői sajtótájékoztatóján, hogy saját magukat gáncsolták el a balliberális média által gründolt lehallgatási botránnyal – tudósított az eseményről a Hír TV.

Kerüljük el annak a látszatát, hogy ástunk magunknak egy gödröt, amibe belesétáltunk

– magyarázta Stummer János. Stílusos, hogy éppen az emleget gödröt, aki Orbán „magánalagútjának” nevezte a Puskás Aréna VIP-parkolóját. Hétfőn kiderült, hogy éppen a Stummer által tett feljelentés miatt nem lehet parlamenti vizsgálóbizottságot felállítani. Ami pedig még nagyobbat szólt: az MSZP is beismerte, hogy minden szuverenitását fontosnak tartó állam érdeke, hogy rendelkezzen megfigyelési programmal.

A mai informatikai szinten, ha egy állam nem rendelkezik hasonló szoftverrel, az nem képes a saját függetlenségének a látszatát sem fenntartani

– jelentette ki a sajtóeseményen a szocialista Molnár Zsolt. Az ellenzéki csapat sajtótájékoztatójának csúcsa viszont az volt, amikor a Telex tudósítójának arra a kérdésére, hogy mikor kapnak teljes körű tájékoztatást az ügyben, Ungár Péter azt válaszolta: hiába követelik az átláthatóságot, ők biztosan nem fogják a nyilvánosságot tájékoztatni. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint pedig bizonyítottnak kell lennie az ügy tényállásának, enélkül csak politikai csetepatéról van szó. Bánáti egyébként korábban azt állította, hogy őt is lehallgatták – akkor fel is volt háborodva –, most viszont kijelentette, hogy a nemzetbiztonsági kockázat tág fogalom, amibe, ha valaki beletartozik, annak a lehallgatására törvényesen adható engedély.

Forrás/fotó: Hír TV
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére