Séllei Árpád: Bajban vagyunk, nagy szükségünk lenne most támogatókra

sd • 2020. április 03., péntek •
Több más hazai klub mellett a Haladásnál is hozzá kell nyúlni a bérekhez az életben maradásért.
Séllei Árpád: Bajban vagyunk, nagy szükségünk lenne most támogatókra

Nem ördögtől való a fizetéscsökkentés a profi futballban, hiszen tőlünk nyugatra már jó néhány klubnál bevezettek hasonló intézkedéseket. A Haladás hivatalos portálján össze is szedtek ezek közül pár szemléletes példát: a spanyol katalán óriásnál, a nagy Barcelonánál 70 százalékkal csökkentették a játékosok bérét, a német top csapat, RB Leipzignél pedig legalább 10 százalékkal kapnak kevesebbet a focisták. A szlovák első osztályú MSK Zilina minden bizonnyal az első komoly áldozatok egyike, hiszen ott már csődöt jelentettek. A horvát Dinamo Zagreb szakmai stábja nem fogadta el a tervezett bércsökkentést, így meg is köszönték a munkájukat.  

Itthon az élvonalbeli Diósgyőrnél 30, az NB II-es MTK-nál 20 százalékkal kevesebbet keresnek a futballisták, edzők, Dorogon átlagosan 50 százalékkal kapnak kevesebbet. Nyíregyházán is csökkentették a béreket és Győrben is  drasztikusan megkurtították a javadalmazást. Egyre többen kényszerülnek erre és sajnos nem kivétel ez alól a Haladás sem.

A klub hivatalos honlapjának Séllei Árpád elmondta: cseppet sem rózsás a helyzet, ezért már meg is kezdték a fizetéscsökkentésről szóló tárgyalásokat a játékosokkal és a szakmai stábbal. "Senkinek sem jött jól a járvány, nekünk pláne nem. Idén rengeteg szponzorral tárgyaltam, több komoly támogatóval sikerült is megállapodnom, már csak az aláírás hiányzott, amikor jött a járvány. Ezeket a cégeket gazdaságilag érinti a veszélyhelyzet, így érthetően kivárnak.

Bajban vagyunk, nagy szükségünk lenne most támogatókra. Kétezer néző alatt a rendezési költségek miatt veszteséges egy bajnoki, de mivel a csapat sorra nyerte a meccseket, ennél most már több szurkolónk lett volna. Így ettől a forrástól is elestünk. Annyi pénzünk van, hogy az aktuális, március havi – már csökkentett – béreket el tudjuk utalni.

Amit korábban ígértem, betartottam, bízom abban, hogy a játékosaink partnerek lesznek a gazdasági károk enyhítésében. Elképzelésünk szerint addig utalunk csökkentett bért, amíg helyre nem áll az élet. Hiszem, hogy a csapat most is egységes lesz, és mindenki megérti, hogy önhibánkon kívül kerültünk ebbe a helyzetbe. A játékosok és a stáb tagjai hétfőig kaptak határidőt, hogy döntsenek. A csökkentés mértékéről nem szeretnék beszélni, de nem olyan nagy, mint Győrött volt" - tájékoztatott a Haladás ügyvezetője.  

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére