Sebestyén Balázsék is megszólaltak az Eötvös Gimnázium körüli botrányról

• 2023. január 27., péntek •
„Azért sikerorientált a szülő, meg az iskola is” – értékelték a nyilvánosságra került hangfelvételeket a rádiósok.
Sebestyén Balázsék is megszólaltak az Eötvös Gimnázium körüli botrányról

Szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Először még a rendőrség azt válaszolta, hogy az ügy kapcsán nem érkezett hozzájuk feljelentés - írja a Mandiner

Csütörtökön azonban „a Belügyminisztérium a médiatartalom-szolgáltatók híradásaiból értesült az ügyről”, a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást.

„Kérem szépen, mik derülnek itt ki gimnáziumokról?” – vezette fel a témát reggeli rádióműsorában Sebestyén Balázs. A rádiós társa hozzátette: az ő idejükben, a 70-es 80-as években ilyen már csak azért sem történhetett meg, mert nem voltak alapítványi iskolák.

„Nekem hülye a gyerekem, de csengetek, hogy bent maradjon, ha nagyon hülye, akkor csengetek, hogy bekerüljön? De ha berakom a nem okos gyerekemet egy jó nevű gimnáziumba, és utána pénzelek valakit, hogy tartsák is bent?? Azért sikerorientált a szülő, meg az iskola is” – hangzott el a műsorban.

Sebestyén Balázsék ezután megbeszélték, hogy azért ragaszkodhat valaki ahhoz, hogy a gyereke az Eötvösbe járjon, mert „onnan kerülnek ki a nagy koponyák” „plusz az egy menő dolog, lehet vele menőzni a barátok előtt”.

A rádiósok végül arra a következtetésre jutottak, hogy ez egy egyszeri kenőpénz lehet, és feltehetően a szülök tolják presztízsből. Hozzátették: egy gyengébb iskolából is be lehet jutni egyetemre, „mert a töri ötös mindenhol töri ötös”. Szerintük jobb egy gyengébb gimnáziumban kiemelkedő tanulónak lenni, mint egy erősben kilógni, és „ négy évet végigszorongani”, és elfáradni.

Nyitókép: Képernyőfotó
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére