Rusvai Miklós nagyon jó hírt közölt, nincs szükség digitális oktatásra

forrás: metropol • 2021. október 05., kedd •
Rusvai Miklós egyetért a kormány állásfoglalásával, miszerint országos szinten semmiképpen nincs szükség a gyerekek digitális oktatására. A nagyszerű hírt a következőkkel indokolta:
Rusvai Miklós nagyon jó hírt közölt, nincs szükség digitális oktatásra

„Jelenleg nem olyan magasak a járványtani adatok, hogy ez indokolt lenne. Főleg az iskolákban egyáltalán nem úgy tűnik, hogy elsősorban a koronavírus okozná a légzőszervi megbetegedéseket” – árulta el a Ripostnak a virológus. Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy

a gyerekek között nem fordult elő nagyobb arányban a koronavírus, és a családokban sem, ahová esetleg hazavitték az iskolai vagy óvodai fertőzést.

Mindenütt a hagyományos náthavírusok jelentkeztek elsősorban.

„Sem influenza-, sem koronavírus járvány nem jelentkezett egyelőre iskolai szinten nagyobb számban.

Helyileg voltak egyes osztályok, ahol megemelkedett a koronavírus-fertőzés esetszáma, de arra, hogy egész intézményeket kellett volna bezárni, nem volt példa” – árulta el a professzor.

Rusvai Miklós szerint, ahhoz,

hogy ne kelljen bezárni az iskolákat, és elkerüljük a digitális oktatást, fontos lenne, ha minél nagyobb számban beoltatnák a 12 év feletti gyerekeinket.

Ráadásul számos beszámoló van arról is, hogy ha egy fiatalkorú átesett a koronavírus-fertőzésen, és még poszt-covidos tünetei voltak, akkor ezek a vakcinázás hatására javultak.

kép forrása: metropol

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére