Róma népének csúnyán elborult az agya a szökőkútban fürdőző csajok miatt

Nagy Róbert Fotó: Travestererm/Twitter • 2016. július 14., csütörtök •
"Lóma a balátotok!" - Poncius Pilátus.
Róma népének csúnyán elborult az agya a szökőkútban fürdőző csajok miatt

Róma lakói kicsit dühösen reagáltak arra az apró incidense, amikor a 32 fokos melegben három turista bikinire vetkőzött és megmártózott az egyik történelmi szökőkútban. Külön poén, hogy a múlt héten a Fendi rendezvényén még színpadot is lehetett építeni a frissen renovált Trevi-kútban.

A mostani eset főszereplője a 400 éves Fontana dell'Acqua Paola volt, amit 1612-ben építettek és itt játszódott Paolo Sorrentino Oscar-díjas filmjének (A nagy szépség) nyitójelenete is.

Az olaszokra jellemző, hogy nagy becsben tartják a barokk szökőkutakat és a római építészeti emlékeket általában, szóval, akinek ilyen módon fürdőzni szottyan kedve, az számítson egy 200 eurós (nagyjából 63 ezer forintos) bírságra.

Tavaly szeptemberben is volt egy hasonló eset, akkor 6 brit építészt bírságoltak meg a szökőkút nem megfelelő használatáért.

A lányok önfeledt pancsolását a Fontana dell'Acqua Paola-ban az egyik feldühödött helyi lefotózta és felrakta az internetre. A rómaiak szerint a hőség nem ok arra, hogy bárki megmártózzon a szökőkútban, pedig Európa többi részén a kánikulában ezt általában mindenhol megengedik, vagy legalábbis olyankor nem néznek oda a hatóságok.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére