Rogán Antal: Biztos, hogy vita lesz az EU-val a benzinárstop változásai miatt

• 2022. május 27., péntek •
Gyorsan kellett lépnie a kormánynak azt követően, hogy döntést hoztak a benzinárstopot érintő változtatásokról, mivel az érintettek valószínűleg felhalmozásba kezdek volna – hangzott el egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. Az eseményen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azt mondta, szinte biztos, hogy lesznek aggályai az Európai Uniónak, amiért változik a tankolás rendje.
Rogán Antal: Biztos, hogy vita lesz az EU-val a benzinárstop változásai miatt

Biztosra veszik, hogy vitája lesz Magyarországnak az Európai Unióval azt követően, hogy a kormány csütörtöki döntése értelmében csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot a kutakon – ezt mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen a Portfolió szerint. 

Gyorsan le kellett zongorázni

Rogán Antal hangsúlyozta, azért vált szükségessé, hogy az erről szóló rendelet már pénteken életbe lépjen, hogy rövid idő alatt ki lehessen szorítani a külföldi rendszámú autósokat, mivel ellenkező esetben – tehát ha több napot várnának – felhalmozás indulna be a részükről, amit a kormány el akar kerülni. 

A miniszter – a portál szerint – az eseményen rámutatott, a benzinkutak totemoszlopain kizárólag a hatósági árat lehet feltüntetni,

DE HA VALAKI MÁR A TÖLTŐÁLLOMÁSON BELÜL ODAÁLL TANKOLNI A TÖLTŐPISZTOLYOKHOZ,  A MAGAS, TEHÁT NEM A HATÓSÁGILAG SZABÁLYZOTT ÁRAKAT LÁTJA MAJD KIÍRVA, ÉS HA MAGYAR RENDSZÁMOS AZ AUTÓJA, A FIZETÉSNÉL A 480 FORINTOS ÁRRA FOGJÁK VISSZAÁLLÍTANI AZ ÜZEMANYAG ÁRÁT. 

Rogán arra is kitért, hogy ha a benzinkúton dolgozók nem tudják ellenőrizni az autós rendszámát, akkor a forgalmi engedély felmutatásával tudja igazolni, hogy az autó magyar bejegyzésű vagy sem.

(Borítókép: Rogán Antal 2022. május 18-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)
Forrás: index.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére