Robert C. Castel: Ukrajnának most egy komplett új ukrán hadseregre lenne szüksége

• 2023. január 31., kedd •
A biztonságpolitikai szakértő szerint önmagukban semmit nem érnek a harckocsik és F-16-os vadászgépek, ahhoz egy jól működő ukrán hadsereg is kéne.
Robert C. Castel: Ukrajnának most egy komplett új ukrán hadseregre lenne szüksége

Robert C. Castel az Ultrahang vendége volt, ahol ismét az orosz-ukrán háború került szóba, egészen pontosan az a döntés, melynek értelmében a németek, és később majd az amerikaiak is küldhetnek harckocsikat Ukrajnának – és nincs kizárva az sem, hogy a harckocsikat majd F-16-os vadászgépek követik - írja a Mandiner. Arról, hogy ezekről az új szállítmányokról mi a véleménye, a szakértő úgy felelt:

nem ér önmagában semmit a vadászgép, és a harckocsi sem - amire Ukrajnának szüksége lenne az egy komplett új ukrán hadsereg”.

A szakértő elmondta azt is: a harckocsik terén az inga az oroszok javára dől, ám nem a minőség, hanem a mennyiség miatt. Ehhez történelmi példát is említett. Mint mondta: a II. világháborúban a náci Németország páncélosai ugyan minőségileg lekörözték a szovjet T-34-eseket, ám a szovjetek 57 ezer darabot gyártottak a T-34-esből. Ilyen mennyiségben egy darab német tankot se gyártottak, ez pedig egyértelműen megmutatkozott a harctéren. 

A teljes beszélgetést megtekintheti itt:

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére