Rengeteg halott: brutális tűz pusztított a templomban

24.hu-MTI • 2016. április 10., vasárnap •
Tűzijáték-rakéták robbantak fel a zsúfolt tömegben, így száz halottja is lehet annak a tűznek, ami egy indiai templomban tört ki.
Rengeteg halott: brutális tűz pusztított a templomban

Hatalmas robbanás rázott meg egy templomot a dél-indiai Paravurban, az áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Illegálisan, egy közelgő ünnep miatt tárolt tűzijáték rakétái robbantak fel.
A BBC úgy tudja, az áldozatok száma 84-re emelkedett, de jellemző a helyzetre, hogy a Hindu negyed órával később már 102 halottról és 350 sérültről írt. A helyszínre utazik Narendra Modi indiai miniszterelnök is. A kormányfő Twitterén “szívettépő és sokkoló” katasztrófáról ír, és hogy imái és gondolatai az elhunytakkal és sérültekkel vannak.
Rengeteg sérültnek válságos az állapota, sokakat a kormányzati orvosi főiskola kórházába vittek az állam fővárosába, Thiruvananthapuramba. Közben TP Senkumar rendőrfőnök bejelentette, sok holttest annyira elszenesedett, hogy csak DNS-vizsgálattal tudják majd azonosítani.

A robbanásról közben szemtanúk is beszámoltak. Egyesek szerint kilométerekre is érezni lehetett a detonációt, egy lakosnak pedig törmelékdarabok landoltak a kertjében. Helyi források szerint a rendőrség korábban nem adott engedélyt a templomnak a tűzijáték használatára biztonsági okokból, illetve a helyiek panaszai miatt. A templom üzemeltetői ellen várhatóan eljárás indul.

Előzmények: legkevesebb 70 ember meghalt, és mintegy kétszázan megsérültek, amikor lángba borult egy templom vasárnap India déli részén, Kerala államban.

A zsúfolásig megtelt Paravúr templomot Kollam városában azért borították el a lángok, mert egy tűzijáték-petárdából kipattanó szikra meggyújtotta azokat a rakétákat, amik a csütörtöki hindu újév, a Visu ünnepére voltak bekészítve az épületbe.

Az épületet hatalmas robbanás rázta meg, és percek alatt elborították a lángok, csapdába ejtve a bennlévőket - írta az MTI. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére