Rendkívüli bizottsági ülés: terv készül a jobb levegőminőségért

sd • 2020. augusztus 13., csütörtök •
Döntés született egy környezetvédelmi pályázatról, tárgyaltak a CLLD programon belül megvalósuló fejlesztésekről, és jóváhagyták az óvodai karbantartási munkák elvégzéséhez szükséges pénzt.
Rendkívüli bizottsági ülés: terv készül a jobb levegőminőségért

A bizottság tagjai döntést hoztak a Horizont 2020 JUSTNature pályázattal kapcsolatban. Az alapvetően kutatási tevékenységet támogató felhívás fókuszában a levegőminőség javítása, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése áll. A 8 országból származó, 20 tagú partneri körben önkormányzatok, tudományos szervezetek és magánvállalkozások egyaránt szerepelnek. A pályázat értékelése két körben történik. Az első körös pályázat benyújtása 2020. február 13-án megtörtént. Mivel a május végi értékelésen a pályázat sikeresen szerepelt, folytatódik a közös munka. A második körös pályázat benyújtási határideje 2020. szeptember 3. Ekkorra ki kell dolgozni egy részletes tervet arról, hogy az önkormányzat milyen levegőminőség-védelmi és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló akciót vagy akciókat valósít meg a helyi közösség bevonásával. A pályázat Szombathelyre vonatkozó része két eltérő beavatkozási forgatókönyvet tartalmaz, melyek közül a kutatás részét képező előtanulmányok során választják ki a végleges helyszínt. Az egyik forgatókönyv célja smart ökológiai korridor létesítése a Gyöngyös patak mentén, a másik forgatókönyvé klíma- és környezetvédelmi nevelést és szemléletformálást segítő zöld „hotspotok” létrehozása. A Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság mindkét forgatókönyvet elfogadta.

A tagok pályázatok benyújtására tettek javaslatot a TOP CLLD program keretében.
- A CLLD kapcsán hat pályázat valósul meg, köztük a vállalkozói központ fejlesztése, és több park is létesül. Tárgyaltunk egy rendkívüli napirendi pontról is. Ennek lényege, hogy lesz egy erőemelő bajnokság, amihez a szövetség kért támogatást, természetesen ezt is megszavaztuk - tájékoztatta lapunkat Illés Károly, a szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

A bizottság jóváhagyta az „Óvoda intézményi karbantartás” előirányzat terhére a Hétszínvirág, a Margaréta, a Micimackó és a Napsugár Óvodával összefüggő elmaradt garanciális munkák elvégzéséhez szükséges bruttó 2,1 millió forint biztosítását.

 

Kép: archív

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére