Rádóci, velemi, vasvári és jáki színjátszók: Pajtaszínházi szemle először

• 2022. április 26., kedd •
Az MMIK-ba látogasson el április 29-én, pénteken délután az, akit vonz az amatőr színjátszók, a klasszikus vidéki pajtaszínházak hangulata, mert most először rendeznek szemlét számukra. A közönség közben nemcsak a színpadon, hanem egy "értékasztal-kiállításon" is böngészheti az adott települések kincseit.
Rádóci, velemi, vasvári és jáki színjátszók: Pajtaszínházi szemle először

Az I. Vasi Pajtaszínházi Szemle célja, hogy az amatőr színjátszó csoportok megismerjék egymást, ihletet merítsenek egymás szakmai, illetve közösségépítő munkájából, és ennek nyomán személyes kapcsolatokat, együttműködéseket alakítsanak ki saját fejlődésük elősegítése érdekében.

A fellépő társulatok munkáját többéves tapasztalattal és szakmai tudással rendelkező zsűri véleményezi, építő kritikával látja el őket, ezzel segítve szakmai fejlődésüket.

A zsűri tagjai megyei és országos szinten ismert szakemberek, Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke, Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház igazgatója és Török Gábor, a Ferrum Színházi Társulás elnöke.

A Pajtaszínházi Szemlét megelőzően megyei értékasztal-kiállítás tekinthető meg 13:00-tól az aulában, a fellépő települések helyi értékeiből.

PÉNTEK, 15:00

A három nyúl, Másnak a subája, A molnár, a fia és a szamár - Rádóci Színjátszók 

(nyitókép)

 

PÉNTEK, 16:00

Bagi Aranka: Favágók - Kék Holló Színtársulat, Velem 

 

PÉNTEK, 17:00

Hubay Miklós: A bál után - "Üss a hasadra" Színpad, Vasvár

 

PÉNTEK, 18:00

A bambergi kőmívesek - Jáki Pajtaszínházi Társulat 

 

13 órától helyi értékek bemutatkozása az előtérben.

A belépés díjmentes.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére