Putyin új bejelentést tett, ezzel minden megváltozhat

• 2022. május 26., csütörtök •
Vlagyimir Putyin orosz elnök az Államtanács szerdai elnökségi ülésén szociális támogatási intézkedéseket jelentett be a nyugdíjakkal, a létminimummal és a minimálbérrel kapcsolatban – írja az Izvestija. Mindebből az következik, hogy ezzel a stabilizációs intézkedéssel Putyin elhúzódó háborúra számít.
Putyin új bejelentést tett, ezzel minden megváltozhat

Az orosz államvezetés számára elsődleges fontosságú a polgárok jólétének és életminőségének biztosítása – jelentette ki Vlagyimir Putyin az Államtanács elnöksége előtt szerdán. Hozzátette: a kormány fontos feladata a lakosság körében a szegénység mértékének csökkentése.

AZ OROSZ GAZDASÁG DINAMIKÁJA JOBB – EMELTE KI –, MINT AHOGYAN AZT EGYES SZAKÉRTŐK PROGNOSZTIZÁLTÁK, ÉS EZT A TENDENCIÁT FENN KELL TARTANI.

Putyin az Államtanács elnökségi ülésén bejelentette a minimálbér – június 1-től hatályos – 10 százalékos emelését havi 15 279 rubelre, azaz hozzávetőleg 93 ezer forintra (1 rubel kb. 5 forint).

Ez az intézkedés mintegy 4 millió oroszt érint majd. Az orosz elnök szerint a létminimum és a nyugdíj ugyanilyen mértékben emelkedik a hónap első napjától Oroszországban.

A NYUGDÍJEMELÉS 35 MILLIÓ – MÁR NEM DOLGOZÓ – NYUGDÍJAST ÉRINT.  

Ez egy nehéz év volt az ország számára – szögezte le Putyin –, az infláció Oroszországban meghaladta a 11 százalékot. Az infláció azonban, mint felhívta rá a figyelmet, egyes országokban ennek a többszöröse.

Az államfő azt is megjegyezte: Oroszországban a munkanélküliség jelenleg csökken (4 százalékos), és ezt a tendenciát is fenn kell tartani.

Putyin bejelentése változásokat hozhat az úgymond hátország hangulatán - bár felmérések szerint az oroszok döntő többsége egyébként is támogatja az ukrán háborút.

Forrás: origo.hu
Fotó: MTI/EPA/POOL/AFP/ALEKSZANDR NYEMENOV

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére