Putyin megfenyegette a Nyugatot

• 2022. június 26., vasárnap •
Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin azzal fenyegette meg a nyugatot, hogy hanyatló világuknak rájuk nézve súlyos következménye lesz. Az orosz elnök szerint egyes országok következetesen arra törekednek, hogy a jelenlegi, az ENSZ központi szerepén alapuló globális világrendet, saját dominanciájuk fenntartása érdekében egy új, saját szabályaikon alapuló renddel váltsák fel.
Putyin megfenyegette a Nyugatot

Június 24-én, A BRICS országok találkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök arról beszélt, hogy szerinte egyes országok következetesen arra törekednek, hogy a jelenlegi, az ENSZ központi szerepén alapuló globális világrendet, saját dominanciájuk fenntartása érdekében egy új, saját szabályaikon alapuló renddel váltsák fel - írja az iz.ru

Az orosz elnök szerint az ezzel az

ÚJ RENDDEL AZONOSULNI NEM KÍVÁNÓ ORSZÁGOK FEJLŐDÉSÉNEK HÁTRÁLTATÁSA, A TÖRVÉNYTELEN SZANKCIÓS ESZKÖZÖK MEGGONDOLATLAN ALKALMAZÁSA, A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖVETKEZMÉNYEIVEL MEGSOKSZOROZVA, CSAK SÚLYOSBÍTOTTA A VILÁGGAZDASÁG JELENLEGI VÁLSÁGÁT.

Az értékeinket osztó partnerekkel való gazdasági és egyéb kapcsolatok jelentősége drámaian megnőtt a nemzetközi viszonyok jelenlegi kiegyensúlyozatlanságának körülményei között
- mondta az orosz elnök

Putyin szerint a nemzetközi kereskedelem során egyre kevésbé irányadóak a WTO normái, 

JELENLEG MEGRENDÜLT AZ EGÉSZ NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI RENDSZER, A MEGSZOKOTT TERMELÉSI ÉS LOGISZTIKAI HÁLÓZATOK MÁR NEM MŰKÖDNEK.

Ennek súlyos társadalmi és gazdasági hatásai vannak, különösen Ázsia, Afrika, Latin-Amerika és a Közel-Kelet államainak fejlődésére nézve és ezek az élelmiszerek, az energia és a nyersanyagok árának gyors emelkedését okozzák. Putyin azzal fenyegette a Nyugatot, hogy hanyatló világuk rájuk nézve súlyos következményeket jelent.

Forrás: origo.hu
Fotó: MTI/EPA/SZPUTNYIK/KREML/POOL/MIHAIL MECEL

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére